Obradović pred Baskoniju: Veći izazov nego protiv Fenerbahčea


Košarkaši Crvene zvezde mts, večeras od 19:00, otvaraju sezonu Evrolige u Beogradu utakmicom sa Baskonijom, aktuelnim šampionom Endesa lige.

Pred crveno-belima je težak posao, posebno i zbog činjenice da na tribinama hale „Aleksandar Nikolić a neće biti navijača i pristalica Crvene zvezde koji su vrlo često bili prevaga na stranu crveno-belih u evroligaškim utakmicama.

Trener crveno-belih, Saša Obradović, dao je svoje viđenje večerašnjeg duela:

Nakon Cibone, imamo dva ozbiljna treninga za pripremu protiv isto tako ozbiljnog rivala ekipe Baskonije. Šampion ACB lige, ekipa koja je sigurno i pojačanu odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili titulu. Na svakoj poziciji imaju iskustvo i kvalitet, po dva odlična igrača na svakoj poziciji. Imaju veliku čvrstinu, mogućnost da kombinuju na pozicijama, dobre šutere, odlično trče. Imaju pleja koji sve to kontroliše. Baskonija je još veći izazov nego Fenerbahče sa kojim smo igrali na startu sezone. Nismo dobro odigrali taj meč, pod utiskom starta sezone, duge pauze uz nedostatak tih težih i većih utakmica u tom periodu. Sada polako treba da ulazimo u takmičarski ritam na najvišem nivou, i pokušamo da dobijemo što više utakmica“ rekao je trener Obradović u najavi ovog meča i osvrnuo se na okolnosti u kojima se igra košarka ove sezone:

Nećemo imati naše navijače koji bi nam doneli ogromno samopouzdanje i prednost našem timu. I to jeste problem, ali moramo da se fokusiramo na ono na šta možemo da utičemo. Cela košarkaška zajednica reaguje na ovo, vidi se velika pauza, vidi se neuigranost, sve je pomalo usporeno. Moramo da sačuvamo igru, jer su teški uslovi u kojima igraju sve ekipe. Naravno ne po cenu života, ali moramo da sačuvamo igru, ako se dogodi još jedna pauza, ne znamo kako ćemo rešiti tu situaciju“  završio je trener crveno-belih.