Crvena Zvezda Beograd | Red Star Belgrade

#fkcz #kkcz #crvenazvezda #redstar

KK Crvena zvezda | Jovanović: Uz rad i posvećenost do velikih rezultata

KK Crvena zvezda mts u petak je promovisala Vladimira Jovanovića za novog trenera. Mladi stručnjak, rođen 1984.godine, za klupski sajt govorio je o najvećem izazovu u karijeri koji je pred njim.

Biti trener Crvene zvezde

“Sigurno je veliki izazov predamnom, samim tim i obaveza koju nosi mesto trenera Crvene zvezde. Potpuno sam svestan šta se očekuje od imena kao što je Crvena zvezda. Kada sam prihvatio ovaj poziv, prihvatio sam i da živim sa tim, ali i da dam svoj maksimum! Siguran sam da možemo da ostvarimo ambicije, ali iza toga mora da stoji veliki rad i posvećenost, a iz toga će, a svi to želimo i čvrsto verujem u to, doći i dobri rezultati“ 

Vladimir Jovanović / KK Crvena zvezda mts

Borba na četiri fronta

Pred novim trenerom je puno posla kako bi Crvena zvezda dočekala novu sezonu sa što jačim sastavom i spremna na iskušenja koja su sada svake sezone svakodnevica za crveno bele. Predstoji nam borba na četiri fronta:

„ Sigurno da želimo da budemo konkurentni u svim takmičenjima. Želimo da oformimo tim koji je kadar „da izađe na crtu“ svakoj ekipi i da ide na pobedu. Sa moje strane, kao trener sigurno da želim da izvučem najbolje iz igrača. Hemija u tom timu će biti izuzetno važna jer je sve usko povezano. Iz dobre atmosfere stvara se pozitivna energija iz koje dolaze dobre igre“ 

Poruka navijačima

„Sigurno da nam je podrška naših navijača izuzetno važna. Kada je imate od najboljih i najvernijih navijača, a navijači Crvene zvezde to svakako jesu, sve će biti lakše. Naše je da radimo, da se borimo, da odnosom prema dresu opravdamo poverenje”!

Vladimir Jovnović / KK Crvena zvezda

Vladimir Jovanović

Rođen je 15. marta 1984.godine

Trenerska karijera:

Klubovi

  • 2012 – 2016 / FMP  / Pomoćni trener
  • 2016 – 2017 / KK Crvena zvezda U-16 / Šampion države
  • 2017 – 2020 / FMP / Glavni trener
  • 2021 – 2022 / Cibona / Glavni trener

Reprezentacija

  • 2016 / Srbija U-18 / Pomoćni trener
  • 2019 – 2021 / Srbija A tim / Pomoćni trener
  • 2021 / Srbija U-18 / Glavni trener

NBA

  • 2018 / Letnja liga / LA Clippers / Asistent

Jovanovića pre Crvene zvezde čeka jedan ozbiljan posao. Na njemu je i njegovim mladim izabranicima zadatak da mladu reprezentaciju Srbije, na evropskom prvenstvu B, koje se igra u Tbilisiju od 15 do 24.jula, vrati u elitu.

Trenerski pečat

Jovanović je kao trener poznat, pre svega, da se prilagođava igračima koji su ma na raspolaganju i to je njegov najveći kvalitet. Trudi se da od svakog izvuče maksimum a sve u zavisnosti od toga kakvu ekipu ima i kakvu će košarku igrati. 

On je trener koji jednaku pažnju posvećuje i odbrani i napadu. Stoga se u njegov sistem uklapaju igrači koji mogu da prime dovoljno informacija i da igraju na obe strane terena na jednakom visokom nivou. Ekipe koje on vodi imaju glavu i rep i zna se šta se radi u svakom trenutku, u napadačkom ili odbrambenom smislu. Takođe, na svakoj utakmici koristi puni potencijal svojih igrača i ulogu u timu dobijaju oni koji su taj dan spremni da pomognu da tim dođe do pobede.

U košarci je 24 časa i svakim danom se može videti nešto novo na njegovom repertoaru. Teži ka modernoj košarci sa dosta akcenta na disciplini, što je karakteristično za trenere sa prostora bivše Jugoslavije.

Vladimir Jovanović / KK Crvena zvezda

Veliki je radnik. Stalno je u košarci, skautingu i pripremama. Vodi računa o sitnicima, gleda utakmice, pa izvlači detalje… Živi košarku. Zato stalno napreduje i usavršava se. Uspeo je da njegove ekipe, koje su možda i slabije, igraju dobro protiv jačih rivala. Tako je bilo u FMP i Ciboni, baš zbog njegovog posvećenog rada, skautingu, treninzima.

Trener je koji dosta posvećuje pažnje na razgovor sa igračima. Radi na ispravljanju detalja i igrači to maksimalno cene. Neko je ko u svakom trenutku kontroliše svlačionicu. 

Kod Jovanovića u ekipi su uloge jasno podeljene. Tačno se zna ko šta treba da radi i u tom segmentu je maksimalno precizan.

Jedan od najvećih kvaliteta mu je to što prihvata sugestije i spreman je da ih primeni ako je to dobro za tim.

Pred Vladom je puno posla i težak zadatak da nastavi tamo gde je njegov predhodnik stao.

Zato, puna podrška i srećno.

Napred Zvezda !

Autor: samocrvenazvezda.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.