Crvena Zvezda Beograd | Red Star Belgrade

#fkcz #kkcz #crvenazvezda #redstar

KK Crvena zvezda | Dalibor Ilić Zvezdin na četiri godine

Sada već bivši igrač Igokee i srpski reprezentativac, Dalibor Ilić, novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts.

Dalibor Ilić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa crveno belima. Radi se o izuzetnom talentu, sa odličnim fizičkim predispozicijama i može da pokriva pozicije 3 i 4. Visok je 202 centimetara i težak 94 kilograma.

Rođen je u Višegradu 2000.godine, a kao jedan od najtalentovanijih igrača koji su rođeni na prelasku u 21.vek pojačava ekipu Igokee 2016.godine.

Samo dve godine kasnije osvaja sa reprezentacijom Srbije zlatnu medalju na EP u Letoniji, a konstantan napredak krunisao je u upravo završenoj sezoni u ABA ligi gde je osim mesečnih nagrada za najkorisnijeg igrača regionalne lige, rekorda po broju indeksnih poena (49) u jednoj utakmici ove lige bio i jedan od najboljih igrača regionalnog takmičenja.

SAMO CRVENA ZVEZDA

Jedan je od najboljih skakača regionalne lige, reprezentativac Srbije i igrač pred kojim je budućnost.

Angažovanjem Dalibora Ilića, KK Crvena zvezda je povećao broj domaćih igrača u rosteru za takmičarsku 2022-2023, povećao broj akvizicija za novu sezonu na 4 (Nedović, Martin, Holand…) ali i podmladio tim vrlo talentovanim igračem koji je budućnost srpske košarke.

O Daliboru

Ilić je košarkaš koji pokriva poziciju krila, kako niskog, tako i visokog. Nije mu strano da pokriva i centarsku poziciju kada je na terenu “small-ball” postava.

U dresu mlade reprezentacije Srbije do 18 godina osvojio je zlatnu medalju 2018. godine na Evropskom prvenstvu u Letoniji, i to predvodeći reprezentaciju kao kapiten, čineći sjajan tim sa Filipom Petruševim i Markom Pecarskim.

Stigao je da debituje i za seniorsku reprezentaciju Srbije i to u jednom od kvalifikacionih “prozora”.

Igokea je spazila Ilića sa 15 godina, uzela ga u svoju ekipu, a on je tokom juniorske ABA lige u sezoni 2017-18 sjajnim brojkama od 20,8 poena i 10,7 skokova po meču pomogao ekipi iz Laktaša da dođe do trećeg trijumfa. Sledeće sezone imao je još jače brojke, pošto je beležio 26,7 poena uz 16,8 skokova. To je bio dovoljan znak za menadžemnt Igokee da ga prekomanduje u prvi tim.

Srbiju posmatram više kao svoju zemlju od Bosne i Hercegovine.

Dalibor Ilić

Srećno i dobrodošao.https://samocrvenazvezda.com/

Izvor: KK Crvena zvezda mts

Leave a Reply

Your email address will not be published.