Fijasko u Zagrebu, Slovenci očitali lekciju organizatorima, Cibona i Zadar otišli posle dvadeset minuta, Mornar iskulirao zemljake


Neformalni sastanak nekolicine klubova ABA lige održan je juče u Zagrebu, ali na njemu nisu prisustvovali ne samo čelnici srpskih klubova, nego i većina ABA ligaša.

Na sastanku u glavnom gradu Hrvatske pojavili su se ljudi iz Budućnosti i Cedevite kao organizatori, zašto i zbog čega su oni organizatori pisali smo u jučerašnjem tekstu https://samocrvenazvezda.com/rusi-se-aba-liga-bokan-i-tedeski-egzekutori-nalogodavci-u-senci/ , te Cibone, Zadra i Krke. Takođe, napravljen je i presedan time što je umesto predsednika Olimpije Romana Lisca, na ovaj sastanak pozvan finansijer KK Olimpije i vlasnik kompanije PETROL gospodin Željko Bjelan.

Posle saopštenja KK Partizan, koje je izdato juče u toku prepodneva, a u kojem se kaže da se sve stvari oko ABA lige moraju rešavati u okviru Skupštine lige, bilo je jasno da, pre svega srpski klubovi, neće učestvovati na ovom neformalnom sastanku i da je isti u startu osuđen na propast.

Pred sam početak, kada je bilo evidentno da se pozivu nisu odazvali ni Mornar, Igokea, Primorska, organizatorima je bilo jasno da sledi fijasko.

A na sastanku – šok.

Slovenačka delegacija je došla samo sa jednim ciljem. Pre svega, organizatorima je zamereno što je u slučaju Olimpije zanemarena hijerarhija i što je umesto Romana Lisca pozvan Željko Bjelan što je protumačeno kao mešanje u unutrašnje stvari ovog kluba.

Potom je usledila baražna vatra gospodina Bjelana i predstavnika Krke koja se odnosila isključivo na dešavanja u finalu plejofa u Podgorici 2017/18, sa posebnim aspektom na nacionalističko iživljavanje nad slovenačkim reprezentativcem Alenom Omićem.

A potom je delegacija Cibone nastavila u istom tonu i tražila objašnjenje za dešavanja u trećoj utakmici ovogodišnje finalne serije i zašto se potencira samo na petom susretu kada je očigledno da čitav ovaj galimatijas vuče korene od prošlogodišnjeg finala, preko treće utakmice u Podgorici.

Nakon toga, gosti su napustili ovaj sastanak.

Posle svega, evidentno je da u ovom trenutku postoje dva suprotstavljena tabora. Budućnost i Cedevita sa jedne, a ostali klubovi sa druge strane.

Pred rukovodstvom ABA lige je ozbiljan zadatak da predstojeću Skupštinu pripremi maksimalno i da se iz svega izađe sa jasnim zaključcima koji će unaprediti i stabilizovati jadransku ligu na duže staze.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *