Crveno-beli su nakon neizvesne završnice poražani u Francuskoj rezultatom 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9).  

Slab početak, buđenje u trećoj deonici i na kraju neshvatljive greške u napadu…

euroleague.net

Zvezda je po običaju veoma čvrsto ušla umeč, što pokazuje rezultat 10:10, nakon nekoliko uvodnih minuta meča, a onda je usledio period jako loše igre.

Monako je iskoristio krizu u taboru srpskog tima da dobije prvu deonicu rezultatom 21:12.

Crvena zvezda nije imala nameru da se preda i da okonča meč već nakon prve čestvrtine. Nastavila se borba u Francuskoj, pljuštale su trojke sa svih strana.

Ekipa Dejan Radonjića je uspela da uhvati priključak i da „samo“ sa minus pet ode na veliki odmor.

Crvena zvezda je nakon samo tri minuta igre u nastavku napravila veliku seriju od 9:2, što je nateralo Zvezdana Mitrovića da zatraži minut odmora.

Puaza nije pomogla košarkašima Monaka, budući da su crveno-beli nastavili da dominiraju tako što su produžili seriju na 17:7 u trećem kvartalu.

Međutim, Crvena zvezda nije uskoristila momentum koji je imala, Montejunas je vratio domaćina u život. Francuzi su sačuvali prednost od tri poena pred olučujućih deset minuta.

U poslednjoj deonici je viđena velika borba, nakon pet minuta igre obe ekipe nisu mogle da “kupe” koš, što je prouzrokovalo da rezultat bude 4:4.

Dok je Monako u nastavku nalazio put do koša uglavnom preko Majka Džejmsa i sa linije slobodnih badanja, Crvena zvezda je nastavila da pravi veoma velike greške u napadu, zbog čega je na kraju doživela novi poraz u Evroligi.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Dialo sa 19 poena, dok je Metejunas dodao 14 uz osam skokova.

Kod gostiju bolji od ostalih je bio Nelt Volter sa 18 poena, a najbolje ga je pratio Nikola Kalinić sa 14 poena.

Crveno-beli su nakon večerašnjeg meča upisali treći neuspeh u nizu, dok je Monako prekinuo crni niz od tri neuspeha nizu.

Monako – Crvena zvezda mts 70:62 (21:12, 20:24, 15:17, 14:9)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 18 (5as), Uskoković, Davidovac, Mitrović 2, Lazić 3, Kalinić 14 (5sk), Dobrić 8, Holins 3, Simonović, Kuzmić 10 (7sk), Cirbes 4.