Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je sinoć, na novogodišnjem koktelu, da je klub stabilan, uprkos tome što nije osvojio titulu u ABA ligi u prethodnoj sezoni.

Čović se na godišnjem koktelu u hotelu “Kraun Plaza” zahvalio svim sponzorima kluba, ali i gradskoj i državnoj vlasti zbog pomoći “crveno-belima”.

“Pomoć grada Beograda, pomoć i razumevanja republičke Vlade, kao i predsednika republike koji pomaže sve košarkaške klubove. On razume da košarka, kao i Vlada, nažalost nije profitabilan sport. Ali i da košarka ipak može da funkcioniše i ostvaruje dobre rezultate bez gubitaka, što smo pokazali za ovih sedam godina”, rekao je Čović u svom obraćanju prisutnima.

On se prisetio i finalne serije protiv Budućnosti.

“Godina je bila uspešna i pored neobičajen ambijent aprila meseca, tako je proleće na kraju krajeva – nestabilno i turbulentno. Novu sezonu smo otvorili osvajanjem Superkupa sa jednom novom ekipom i novim trenerom Milanom Tomićem koji radi sjajan posao”.

Najavio je da su svi nešto naučili, bez obzira što možda nisu u potpunosti obradovali navijače.

“Iz svake sezone nešto naučimo, nismo klub koji je arogantan i bahat – imamo veliku tradiciju. Upravo zbog toga moramo da budemo stabilni kao sistem. Tu stabilnost smo proverili prošle godine i nekada se više napreduje kada se ne osvajaju titule, bez obzira što svi zajedno to maksimalno volimo i želimo”, rekao je Čović.