Crvena Zvezda Beograd | Red Star Belgrade

#fkcz #kkcz #crvenazvezda #redstar

O Nama

Dobrodošli na naš sajt samocrvenazvezda.com

NAŠA PRIČA

Počeli smo kao dvojac. Rile i ja.

Znali smo se od kada smo progovorili. Zvezda je samo učvrstila naše prijateljstvo. Dan je započinjao i završavao se sa njom. Radovali smo se, tugovali, bili ushićeni, suze prolivali zbog te Zvezde crvene. Pionir i Marakana bili su naša druga (a možda i prva) kuća. Svadbe, veselja, druženja smo pakovali onako kako Zvezdi odgovara.

Bili smo svuda, duga putovanja, teška gostovanja i nikada nam nije bilo teško. Upoznali divne ljude, navijače, zvezdaše i zvezdašice, istinske Delije. Nikada se nije postavljalo pitanje ko je bogat a ko siromašan, da li je neko doktor ili poljoprivrednik. Svi smo bili na istom zadatku, da podržimo i kada ide i kada loše je.

Bili smo i na Bajernu i Liverpulu, ali bogami i na MASH-u, Strazburu i bilo je i lepo i razočaravajuće. Ali, kada sve prođe, ostanu uspomene, i drage i gorke, ali nešto predivno o čemu uvek možeš da pričaš i da se ne postidiš.

SAMO CRVENA ZVEZDA

Nekako smo vremenom i sazrevali. Malo po malo počeli smo ozbiljnije i trezvenije da razmišljamo. Stvorili smo puno prijatelja u obe sekcije i fudbalskoj i košarkaškoj. Nekako se zadesilo da, u jednom neobaveznom razgovoru, tadašnji šef marketinga KK Crvena zvezda, kasnije i direktor, Filip Sunturlić, nam predloži da krenemo sa zvezdaškim portalom.

Prihvatili smo ideju i krenuli. U početku se puno lutalo. Imali smo i neko blesavo ime, učilo se u hodu.

Prelomna tačka desila se na granici Srbije i Hrvatske, 30. aprila 2015, kada je nas nekoliko čekalo šampionski tim KK Crvena zvezda posle osvojene ABA titule u Zagrebu. Dok smo tako međusobno razmenjivali informacije, naš drugar iz Bjeljine, Dario Kikić, iznenada je uzviknuo – Samo Crvena zvezda, tako treba da se zovete i tako i bi. Od te šampionske večeri počeli smo da radimo sa, sada već poznatim imenom.

ŠTA JE NAŠA ŽELJA

Od samog početka, ideja nam je bila da pravovremeno i istinito informišemo zvezdašku javnost. Ne bavimo se kuloarskim pričama, nagađanjima. Spremni smo da pohvalimo, a bogami i da kritikujemo kad za to ima argumenata.

Pišem ovo u množini, a surova realnost je da Rile nije više među nama. Od dvojca, ostao je samo jednosed bez kormilara. Evo uskoro se bliži godina dana bez Slavoljuba. Bilo je potrebno vreme da se odlučim na ovaj korak i da ponovo pokrenem portal. Sam, sa Riletom negde u mojoj glavi. Ali dužan sam pre svega njemu, a i mojoj – Crvenoj zvezdi.

Sve najbolje i napred Zvezda!


Slavoljub Ristić – Rile

1978 – 2021


Ovom prilikom želim da pozovem sve istinske zvezdaše da nam pomognu u ostvarenju našeg cilja, a to je da napravimo kvalitetan i respektabilan sajt posvećen našem klubu i našim navijačima.

NAPRED ZVEZDA !!!


Miroslav Blažić (vlasnik, autor i kolumnista)

e-mail: samocrvenazvezda.bg@gmail.com

e-mail: office@samocrvenazvezda.com

WEB: samocrvenazvezda.com


Leave a Reply

Your email address will not be published.