Veliko iskušenje : Saudijci nude 3 milona evra za Degeneka


Al Hilal, najtrofejniji klub Saudijske Arabije, spreman je da plati tri miliona evra za kupovinu Miloša Degeneka! Crvena zvezda ima plan da sa reprezentativcem Australije ostvari još jedan ulazak u Ligu šampiona, ali bi zvanična ponuda u ovom iznosu postavila rukovodstvo u veliko iskušenje.

Degenek je u Crvenu zvezdu stigao za 200.000 evra iz japanske Jokohame, za svega nekoliko meseci drastično je povećao vrednost na fudbalskom tržištu, pogotovo ako su kupci iz Azije. Al Hilal je jedna od najozbiljnijih klubova na tim prostorima, što pokazuje i trenutno liderskom pozicijom u šampionatu.

Na klupi Al Hilala je nekadašnji trener Benfike i Sportinga Žezus, koji je dobro složio kockice i u Francuzu Gomisu ima udarnu iglu ekipe. Namera Portugalca je da stvori štoperski tandem DegenekBotia, Španac je stigao letos iz Olimpijakosa. Zanimljivo je da je za njega interesovanje pokazala tada i Zvezda, ali brzo je propala mogućnost zbog prevelikih finansijskih zahteva. Zato je i otišao u Saudijsku Arabiju.

Degeneku je zimski odmor bio daleko kraći nego ostalim saigračima iz Crvene zvezde, juče je počeo pripreme sa Australijom za učešće na Azijskom kupu (od 5. januara do 1. februara u Emiratima).

Al Hilal iz Rijada je 15 puta bio šampion Saudijske Arabije, nijedan klub iz te države nije uspeo toliko puta da se okiti titulom. Reč je i o dvostrukom osvajaču Lige šampiona Azije


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *