Treća zvezdica na Zvezdinom grbu od danas i zvanično. Terzić: Ponosan sam


Na današnjem zasedanju Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, glasovima velike većine, i zvanično je priznata titula koju je Crvena zvezda osvojila 1946. godine.

Na sednici najvišeg organa srpske Kuće fudbala danas je verifikovana titula koju je Crvena zvezda osvojila 1946. godine.   Ovom odlukom i zvanično je u posedu ono što je oduvek bilo naše, pa je ovosezonska kruna, po svim kriterijumima, 30. u crveno-belim vitrinama.   Za priznavanje titule Crvenoj zvezdi na sednici Skupštine FSS glasala su 44 člana Skupštine, 10 je bilo uzdržano, a šest protiv.

– Ponosan sam što smo uspeli da ozvaničimo titulu koju je Crvena zvezda osvojila apsolutno regularno, na terenu. Ponosan sam zbog svih igrača tog prvog Zvezdinog tima koji su dobili priznanje koju zaslužuju da su prva Zvezdina generacija šampiona. Skupština FSS je uvažila činjenično stanje i drago nam je zbog toga. Ovo je u svakom smislu bila istorijska sezona za naš klub, a priznavanje ove titule je u najboljem smislu reči šlag na tortu. Imamo puno razloga da slavimo u nedelju na poslednjem meču sezone – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić po završetku zasedanja.

Ispravan stav i trud klupskih čelnika da se izbore za zasluženo najbolje je oslikan u odnosu glasova za i protiv priznavanja titule.

– Želim da se zahvalim svima u klubu koji su učestvovali i istrajavali u ovoj inicijativi kluba i doprineli da se dvogodišnji trud i napor konačno realizuje. Argumentima smo dokazali da dileme nema – Crvena zvezda je šampion Srbije 1946. godine – dodao je Zvezdan Terzić.  

Podsetimo, isti stav kao i članovi Skupštine imala je Komisija za pravna pitanja FSS koja je u petak iznela predlog da crveno-beli budu proglašeni za prvaka u prvoj posleratnoj godini.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *