Tomić : Mi smo tim, a ne skup individua


Trener Crvene zvezde Milan Tomić posle pobede protiv Limoža 83:71, istakao je da je očekivao ovakvu utakmicu.

Očekivao sam ovakvu utakmic.u Moja je želja bila da igramo kao gosti jer je u prvoj utakmici pred našim navijačima mnogo veći pritisak. Kao gosti i ako izgubite nije tako strašno. Limož dobro šutira za tri poena, igrali su bez pritiska i to se videlo. Mi smo igrali dobro, nemojte da zaboravite da smo mnogo energije protiv Budućnosti, pa je bila Nova godina, a igrači su ljudska bića i treba da proslave sa svojim porodicama, rekao je Tomić i nastavio:

Najveći problem bila nam je energija, a momci sa klupe su mnogo pomogli. Mi smo tim, ne skup individua i samo takvim pristupom možemo nešto da uradimo.

Nije Tomić poleteo posle 13-0 u ABA ligi i trijumfa na startu Top 16 Evrokupa.

Dok sam bio u Olimpijakosu jedne sezone smo sezonu počeli sa 25 pobeda i na kraju ništa nismo osvojili. Sezona je bila neuspešna. ABA liga se još nije završila, treba da budemo ozbiljni jer ništa nije završeno. ovaj tim treba svaki meč da igra ozbiljno jer nema to iskustvo da može da se opusti.

Osvrnuo se Tomić i na učinak pojedinaca, pre svega Čovića, Kešelja i SImanića.

Imam poverenje u svih 15 igrača, ne samo u Marka. Kad imaš 15 igrača u ekipi svako mora da bude spreman u svakom trenutku da pomogne. I Marko je pomogao i Boriša u poslednje dve, tri nedelje igra odlično i Filip posle povrede, pa je bio bolestam, je odigrao odličnu utakmicu. Uvek ću biti uz njih, uvek ću ih podržavati, a oni u svakom meču moraju da budu spremni da daju 100 odsto.

Trener crveno-belih je pričao i o igračima koji nisu bili u timu – Fajeu, Dobriću i Radanovu.

Faje je imao problem sa skočnim zglobom, mogao je danas da igra, ali odradio je samo jedan trening. Ne želim kao trener da stavim igrača u tim u ovako teškoj utakmici sa samo jednim treningom. Biće u sastavu protiv Krke.”

“Zašto nije igrao Dobrić? “Zato što je bio bolestan u poslednja tri dana, imao je temperaturu i odradio je jedan trening. Uvek u tim stavljam igrače koji imaju barem tri treninga. Radanov? Vaš više interesuje ko je van ekipe… Koja je dobra vest danas? Dobra vest je da je Zvezda pobedila. Vaše pitanje za Dorića… Ja vas poštujem i lepo sam vam odgovorio. Prva zamisao mi je bila da niste možda brat od Dobrića, ali nisam hteo tako da odgovorim. Radanov je imao problem sa leđima, pa sa zglobom, nije trenirao. Da li je Neša Ilić bio na klupi?” istakao je Tomić


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *