Tomić besan: Nije bitno samo da pobediš, već kako – ovo je Crvena zvezda, to igrači moraju da shvate


Dugo je trener Zvezde držao “bukvicu” svojim igračima u svlačionici polupraznog Pionira, uprkos pobedi u prvom duelu polufinala plej-ofa.

Pošteno su se pripadnici sedme sile načekali da trener KK Crvena zvezda mts izaže na konferenciju za medije, ali Milan Tomić je posle meča novinarima rekao isto što i igračima u svlačionici.

Igrači šta ne mogu da shvate, a ja im pričam cele godine. Nemam ništa da krijem od vas. To je bio moj razgovor u svlačionici gde je od nekog igrača dobijen odgovor ‘bitno je da smo pobedili’. Nije bitno samo da se pobedi. Ako želiš da igraš u Crvenoj zvezdi, moraš da igraš košarku, da čitaš igru – rekao je Tomić na konferenciji za medije posle meča.

Na mojoj prvoj konferenciji rekli smo da treba da imamo 50 odsto poena iz kontranapada, danas smo imali četiri. Protiv Budućnosti i Partizana po 20 ili 30. Bez obzira protiv koga igramo, moramo da budemo sto odsto spremni i fizički i psihički. Ako mi pripremamo utakmicu i kažemo da je Mega najopasnija iz kontranapada, a mi primimo 30 poena na taj način. To znači da nismo psihički bili 100 odsto – rekao je Tomić.

On je dodao da njegov tim mora da bude potpuno spreman u Super ligi zbog navijača.

Moramo da ispoštujemo naše navijače koji su došli da nas podrže i da im priredimo košarkašku predstavu. Danas od predstave nije bilo ništa. Bitno je da smo pobedili… Da, ali za mali klub. Za Crvenu zvezdu je bitno i kako se pobeđuje – kazao je Tomić.

Tomić je istakao i da njegov tim nije dobro igrao ni protiv Borca, Zlatibora i Dunava.

Igrači moraju da shvate da su profesionalni košarkaši, da ne rade u fabrici gde će ubaciti karticu i da odu posle kući. Mega je sve preuzimala. Samo smo spolja napadali Bitadzea i tu smo imali neka rešenja. Sa Odžom ih nismo kažnjavali, tri puta smo odigrali kako je trebalo da igramo u 40 minuta – naveo je.

Kako je rekao, sada je igračima teže.

Govorio sam im mesec dana. Ne možete u roku od dva tri dana da promenite u glavi čip. Treba da imaš kontinuitet i da svaki trening i utakmicu igraš na svom nivou. Sada im je teže jer u roku od jednog dana moraju da promene. Govorio sam im mesec dana. Sigurno da je za nas, klub i navijače bitna naša liga – zaključio je Tomić.

Ristić i Lazić povrede?

’Ristić je dobio udarac u oko, ali mogao je da igra. Lazić je pretrpeo udarac, lakat i zglob su u pitanju, ali ne znamo ozbiljnost’’

Polufinale plejofa?

’Žao mi je što je bilo manje ljudi. To je loše za srpsku košarku generalno. Potrebno je u Srbiji da ima još ekipa koje nisu Zvezda, Partizan, FMP i Mega, ali za to je potrebna dodatna analiza’’

Suđenje?

Možda sam i ja malo preterao, ali nikada ne preteram bez razloga. Kakvo je suđenje bilo, ima nekog ko je bio u hali da vidi kakvo je suđenje bilo i da dobije ocene kao u školi. Da je čudno, čudno je, ali ne bih komentarisao’’

Drugi meč između Crvene zvezde i Mega Bemaksa igra se u utorak od 18 sati u hali „Mega Factory”.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *