Terzić : Zvezda ima ozbiljan potencijal i lepu budućnost


Nakon poslednjeg gostovanja u okviru grupe C Lige šampiona, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je drugo poluvreme na utakmici sa Napolijem ostavilo odličan utisak na ljubitelje crveno-belih i da veruje u budućnost ove ekipe.

540-terza_5bff2854ad642.jpg

– Možda se na početku nismo snašli sa onako brzom i izvanrednom igrom Napolija, kao da igrači nisu verovali u sebe. U drugom poluvremenu pokazali smo se u potpuno drugačijem svetlu, posebno u poslednjih pola sata. Verovatno su izmene i ulazak Joveljića, Jovančića i Ebisilija doprinele da steknemo sigurnost na sredini terena i uveren sam da smo pokazali da Zvezda ima ozbiljan potencijal i budućnost. U drugom poluvremenu pokazali smo još jednom da možemo da igramo protiv najboljih, a Marko Marin da može da igra u svakom timu Evrope. Ostaje žal što nismo ušli od početka sa više samopouzdanja jer smo u nastavku pokazali da znamo da igramo – istakao je Terzić.

Niz povreda praktično je krojio tim crveno-belih.

– Sigurno da su kadrovski problemi značajno uticali na odnos snaga. Jovančić i Ebisilio su juče odradili tek prve treninge posle povreda, a ipak su doneli mnogo svojim ulaskom. Ovo je još jedna potvrda da smo ispravno postupili kad smo doveli toliko igrača jer u suprotnom ne bismo izdržali ovaj ritam. Okupili smo se početkom juna, 37 utakmica ćemo odigrati tokom polusezone boreći se na tri fronta.

Poslednji duel u grupnoj fazi Zvezda će odigrati pred svojom publikom protiv Pari Sen Žermena.

– Crvena zvezda je potpuno drugi tim kad igramo na našem stadionu i pred našom publikom. Imamo šablon koji se ispostavio kao dobar protiv Liverpula. Potrebno je da igrači preuzmu odgovornost. Fenomenalnu podršku smo imali i u Napulju, navijači su bili sjajni, nisu napravili nijedan problem i tokom čitave utakmice su nas bodrili na spektakularan način – poručio je Terzić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *