Sve zavisi od Degeneka, Saudijci u ofanzivi, ako ode, Zvezdina meta je Miloš Kosanović


Rukovodioci Al Hilala su stigli u Dubai sa zadatkom da obave razgovor sa potencijalnim pojačanjem iz Crvene zvezde Milošem Degenekom, predočili su mu ambiciozan sportski plan i velike finansijske mogućnosti, nadajući se pozitivnoj povratnoj informaciji. Primljenih pet golova u minula dva kola šampionata Saudijske Arabije, uz svega četiri boda u prethodne tri runde, naterali su rukovodstvo Al Hilala da krene u ofanzivu na Miloša Degeneka.

Da se posao bliži realizaciji, nagoveštava i objava na jednom od azijskih fudbalskih blogova Degenekove šetnje u Dubaiju u društvu igrača Al Hilala i reprezentativca Saudijske Arabije Al Šahranijem.

I to nije sve, Miloš je za internet portal i dao kratku izjavu na pitanje da li će da pojača klub iz Rijada.

Ništa još nije gotovo, videćemo…– uz osmeh je rekao Degenek.

Sve zavisi od Degeneka. Crvena zvezda se ne pita ništa jer štoper ima izlaznu klauzulu od tri miliona evra, a Al Hilal namerava da plati toliko njegovu „slobodu“.

Naravno, finansijski uslovi su daleko bolji nego što je po aktuelnom ugovoru sa Crvenom zvezdom (oko 350.000 evra po sezoni).

Logična je dilema da li da krene za novcem ili ostane da pokuša da još jednom igra u Ligi šampiona i dođe do prelaska u neku od najjačih evropskih liga.

Ako se to dogodi i da ove zime odu i Vujadin Savić i Miloš Degenek, uz očekivani rastanak sa Rašidom Sumailom, Crvena zvezda će morati da angažuje štopera.

U prvi plan je došao momak koji se nekoliko puta prethodnih godina dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, Miloš Kosanović.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije nije dobio prostor za igru ove sezone u Standardu, prošle sezone ga je klub iz Liježa slao na pozajmicu u turski Gectape, za koji je zabeležio 20 mečeva.

Kosanovićev dolazak na Marakanu, kao i u prethodnim slučajevima, nalazi se u magli…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *