Stratos za Grčku Gazetu: Pregovori oko ostanka u Zvezdi su u toku


Iskusni grčki košarkaš Stratos Perperoglu potvrdio je da još uvek pregovara sa Crvenom zvezdom oko novog ugovora, ali da nije siguran da li će ostati.

Bivšem krilu Panatinaikosa, Olimpijakosa i Barselone završetkom sezone istekle su obaveze prema crveno-belima, ali postoji mogućnost da se nastavi saradnja.

– Istekao mi je ugovor, ali se i dalje vode razgovori. Još ne znam šta će se dogoditi – rekao je Perperoglu za grčku Gazetu.

Perperoglu, koji je zbog povrede propustio finiš sezone i Superligu, kaže da je zadovoljan zbog osvajanja titule prvaka ABA lige i Srbije.

– Osvajanje Jadrana bio je glavni cilj kako bi se klub vratio u Evroligu. Sve drugo bio bi neuspeh za Zvezdu – rekao je Perperoglu, ističući atmosferu u hali „Aleksandar Nikolić“ na velikim utakmicama kao najbolje iskustvo u karijeri, iako je nosio dres dva grčka velikana.

Derbi Partizan – Crvena zvezda uporedio je kao atinski između Panatinaikosa i Olimpijakosa.

– Te utakmice su posebne, postoji pritisak. Stvar je u tome da kada ste stranac stvari su malo drugačije, u smislu da ne slušate radio i ne čitate novine. Zato je pritisak u Grčkoj bio veći nego u Srbiji. Za lokalno stanovništvo to je logično ista stvar.

Govoreći o saradnji sa trenerom Milanom Tomićem, kaže da je bila besprekorna.

– Bilo je veoma dobro, znamo se iz Olimpijakosa još (Tomić bio asistent prim. aut). Pomogao mi je da se prilagodim i igram dobro tokom cele sezone. Držao me je da budem svež – zaključio je 35-godišnji košarkaš.

Život u Beogradu opisao je kao veoma lep i kao grad u kome se živi za sport, što govore i slike prvog tenisera sveta Novaka Đokovića na svakom koraku, istakao je Perperoglu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *