Stanković pred Čukarički: Jedino što možete očekivati je – pobeda!


Trenerski debi na klupi Crvene zvezde imaće Dejan Stanković u duelu sa Čukaričkim koji je na programu sutra od 14 časova i 30 minuta na Banovom brdu. Nekadašnji kapiten, a danas šef stručnog štaba našeg tima zračio je optimizmom pred meč.

Jedino očekivanje koje možete da imate u Crvenoj zvezdi je – pobeda. Tako radimo, treniramo i ponašamo se. Ipak, moramo da gledamo i protivnika. Čukarički je dobra ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrače. Imaju stabilnost koju im je doneo predsednik Obradović, napravili su dobar sistem i očekujem nadigravanje. Igraju visok presing, imaju kapitena Docića koji sjajno izvodi prekide, tu su Tedić i Šapić koji to dobro koriste, tu je mladi Vidosavljević, zatim Kovač koji je Zvezdino dete i svi oni će imati motiv da se pokažu protiv nas – istakao je Stanković i dodao da ne može da računa na Gajića i Tomanea koji su povređeni za ovaj meč.

Crveno-beli će u naredna četiri kola odmeriti snage sa prva tri pratioca na tabeli.

– Imamo težak raspored, ali u svakom slučaju morate da igrate sa njima. Možda je i bolje sad na početku da odmerimo snage. Takav je posao, teško je spremati utakmice u nizu, ali je zadovoljstvo nadigravati se sa protivnicima koji su u vrhu.

Vrednim radom na pripremama u Pafosu i Antaliji, pažnju na sebe skrenuli su mladi fudbaleri poput Nikolića i Gavrića, kojima Stanković planira da pruži priliku.

– Klinci su iskočili, a grupa ih je prihvatila jer su dobri i pošteni, a uz to odlično rade. Neko od njih će početi utakmicu. Još uvek imam dilemu oko dvojice igrača. Videćete kakve talente imamo, kakav kvalitet, volju i želju poseduju. Oni su bogatstvo Crvene zvezde.

Stanković ističe da postoji pozitivna trema pred trenerski debi.

– Ona mora da bude prisutna. Sve utakmice koje sam u karijeri igrao sa tremom i pozitivnim strahom sam odigrao odlično. Kad god sam potcenjivao i bio opušten, bio sam loš. Debitovao sam pre 25 godina za Crvenu zvezdu i to je bio jedinstven osećaj. Videću kako će sutra biti, ali postoji pozitivna trema i volim tako da se osećam.

Šef struke ističe da je još uvek rano da se sudi o njegovim trenerskim kvalitetima.

– Upoznavaćete me kroz igru, odnos prema igračima, kao i kroz situacije na terenu. Prihvatam svaku kritiku i otvoren sam da kažem šta mislim. Rano je da se sudi posle nekoliko prijateljskih mečeva. Sad kreće prvenstvo i takmičarski ritam. Moramo da pokažemo zube i pristup protiv svakog protivnika mora da bude isti- to je moja filozofija. Time poštujemo sebe i rivala. Na pripremama smo igrali u različitim formacijama, ali to nema veze. To da li imate jednog, dva ili tri napadača je manje važno, bitno je samo sa kakvom “glavom” izađete na teren – podvukao je Stanković.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *