Stanković: Nemam šta da zamerim, igrali smo hrabro!


Večiti derbi, 162. prvenstveni koji su odigrali Crvena zvezda i Partizan završen je bez pobednika i bez golova. Utiske posle meča izneo je šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković koji je istakao da nema šta da zameri svojim izabranicima.

850deki.jpg

Kada se derbi završi bez golova, to baš nije popularno, ali nemam šta da zamerim mojim igračima. Bili smo pravi u prvom poluvremenu i to što Partizan nije igrao dobro, to je naša zasluga. Svaku loptu smo oduzeli, visoko stajali, oni su verovatno oborili rekord po poslatim dugim loptama, što znači da nisu imali drugo rešenje. To je naša zasluga. Drugi deo igre je bio slabiji, bilo je dosta seckanja i izgubio se ritam. Ono što su crno-beli napravili, bio je plod naših grešaka. Zadovoljan sam i jer smo nastavili da tražimo igru i nismo izgubili hrabrost, uprkos tome što smo zaista pravili kardinalne greške. Mesec i po dana sam tu, ovo mi je četvrta utakmica, Savo Milošević ima duži kontinuitet sa ekipom i to je tim koji već neko vreme igra zajedno. Mislim da se videla neka razlika u odnosu na poslednji derbi. Ovo je dug proces. Moji igrači me prate. Oni su pravi vukovi i siguran sam da zajedno možemo mnogo toga.

Šef stručnog štaba našeg tima je od starta meča ukazao šansu trojici mladih fudbalera- Petroviću, Nikoliću i Gavriću, koji su oduševili sve navijače sjajnom partijom.

Slažem se da su odskočili u prvom poluvremenu. U nastavku igre su morali više da se vraćaju u odbranu. Ipak, mi smo kao sklop. Rodić radi ozbiljan posao da bi se Gavrić osećao komotno, isto važi i za Jovančića zbog kog se Nikolić oseća komforno. I ne samo oni, već čitav tim radi međusobno. Kada je to slučaj, onda neko iskoči. To su danas bili oni.

Stanković je prve dve izmene morao da napravi prinudno jer su zbog povrede izmenu tražili Boaći i Rodić.

Želeo bih da im se zahvalim ovom prilikom. Igrali su pod injekcijama. Boaći se izgleda teže povredio, dok je Rodić dao sve od sebe i izašao ranije da se ne bi situacija dodatno pogoršala.

Pojasnio je Stanković zbog čega se odlučio da ukaže šansu Aleksi Vukanoviću u špicu.

Hteli smo da dobijemo na dubini i na agresivnosti od Vukanovića koji je mnogo dobro ušao u meč. On je igrač koji stalno traži loptu u prostor i hteli smo da to iskoristimo slanjem pasova iza leđa Partizanove odbrane. Falio nam je gol. Zadovoljan sam izmenama, i Vukanovićem i Pankovim i Ivanićem.

Šef stručnog štaba našeg tima nije štedeo pohvale na račun publike.

Promukao sam, ali to je zato što nisam uspeo da nadglasam ove fenomenalne navijače. Divna publika. Hvala im na podršci. Uživam u svakoj sekundi kada sam na Marakani. Imam samo komplimente za sve naše navijače – podvukao je Stanković.