Savić : Zadržali smo veru u sebe i spustiti se na zemlju pre derbija


Vujadin Savić besprekorno je komandovao odbranom Crvene zvezde u prvom meču grupne faze Lige šampiona. Ovoga puta čak ni vicešampion Italije, Napoli, nije uspeo da probije bedem ispred Borjana. Imali su istina, Insinje, Alen i Kaljehon velike šanse, međutim koncentracija defanzivaca u crveno-belim dresovima nije popustila čak ni tada.

Veliku zaslugu za istorijski bod u Ligi šampiona, imaju kako ističu svi igrači Crvene zvezde i navijači obzirom da su ponovo napravili spektakl na najvećem srpskom stadionu.

– Pokazali smo još jednom da možemo dobro da odigramo kao tim. Borili smo se, na kraju napravili pozitivan rezultat. Svaki bod u grupnoj fazi Lige šampiona je veliki – istakao je Vujadin Savić, kapiten Crvene zvezde.

Kako ste se osećali kada ste iz čuvenog tunela zakoračili na teren?

– Atmosfera je bila fenomenalna, mislim da su prvi put sada sve četiri strane učestvovale u koreografiji. Poslednji put ovako nešto viđeno je protiv Ludogoreca. U svakom slučaju mnogo nam znači pun stadion i podrška navijača.

Mnogi su Crvenoj zvezdi predviđali nula bodova kada je formirana ova grupa sa Napolijem, PSŽ i Liverpulom. Da li vam je drago što ste uspeli da ih demantujete već u prvom meču?

– Najvažnije je da smo zadržali veru u sebe. Znam da su neki očekivali da će nas Napoli lako i ubedljivo pobediti, drago mi je što to nismo dozvolili. Verujem da su i naši navijači zadovoljni jer smo pokazali da možemo da igramo i sa najjačim ekipama. Videćemo kako će biti sa Liverpulom i PSŽ-om. Sigurno mnogo teže nego sa Napolijem, ali kao i uvek daćemo sve od sebe. Kada smo ovako kompaktni možemo da napravimo uvek dobar rezultat.

Kako ocenjujete igru Crvene zvezde u ovom meču i da li ste mogli da budete konkretniji u završnici?

– Bilo je šansi na obe strane. Mislim da je remi realan.

Da li biste menjali remi protiv Napolija za ubedljivu pobedu protiv Partizana?

– Ne bih ništa menjao. Zadržao bih ovaj nerešen rezultat sa Napolijem, svaka utakmica je za sebe i naravno da bih birao pobedu u derbiju.

U nedelju već igrate protiv Partizana, koliko će vam biti teško da se sa Lige šampiona prebacite na domaće prvenstvo?

– Iskreno mislim da je utakmica sa Partizanom važnija od ove sa Napolijem. Moramo što pre da se okrenemo derbiju i spustimo malo na zemlju. Ne bismo smeli da letimo posle ovakve utakmice, jer nam je prvenstvo prioritet. Znamo šta nosi derbi i koliko je to važan meč za celu zvezdašku javnost i nas igrače. Verujem da možemo da pobedimo „na JNA”. Okrećemo se toj utakmici u potpunosti – zaključio je Savić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *