Savić – Prelomio je srpski inat


Zvezda je remijem na gostovanju Salcburgu (2:2) ispisala jednu od svetlijih stranica u klupskoj istoriji, a čast da predvodi tim sa kapitenskom trakom u najvećem uspehu od silaska sa svetskog trona imao je Vujadin Savić.

540-slavlje-2908.jpg

Komandant crveno-bele odbrane uz buru emocija napravio je rezime podviga ostvarenog u Austriji.

– Presrećan sam, kao i celokupna zvezdaška javnost. Nemoguće je opisati rečima ovaj osećaj. Ostvarili smo veliki uspeh. Prethodne godine plasirali smo se u Ligu Evrope, ove u Ligu šampiona… Niko to nije očekivao, ali smo uspeli. Hvala navijačima, došli su u velikom broju i zdušno nas podržali. Igrali smo u atmosferi kao na domaćem terenu – rekao je Savić.

Zvezdin štoper okarakterisao je nesportski start Pongračića u 61. minutu, kada je Milanu Pavkovu razbijena glava, kao jedan od prelomnih trenutaka na putu do remija vrednog elitnog društva.

– Ušli smo bojažljivo u duel, fokusirali se na odbranu iako to nije bio dogovor prilikom pripreme meča. Usledila je kazna u 44. minutu, pa i drugi pogodak posle samo nekoliko minuta nastavka. Međutim, utakmicu su prelomili srpski inat i hrabrost. Čim smo pokazali malo više odvažnosti stigli smo do izjednačenja.

Uprkos velikom uspehu i proslavi u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada zvezdaša, Savić ne želi da se uspavaju.

– Proslava je bila fenomenalna, od euforije se i ne sećam sa kim sam se radovao. Ipak, nema previše vremena ze slavlje, u nedelju nas očekuje utakmica protiv Vojvodine. Možda zvuči neiskreno sad pričati o tome, ali zaista, ne smemo zapostaviti superligaške obaveze – završio je Savić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *