Savić : Marakana – neosvojiva tvrđava


Još jedna evropska utakmica u nizu na Marakani u kojoj naši fudbaleri nisu doživeli poraz. Odbrambena linija crveno-belih, koju sa kapitenskom trakom na ruci predvodi Vujadin Savić, i posle susreta sa Liverpulom ostala je neosvojiva tvrđava na osmoj uzastopnoj utakmici kod kuće.

 

– Pokazali smo da na Marakani skoro niko ne može da nas pobedi i ne može da nam da gol. Srećni smo i ponosni, verovatno nismo ni svesni kakvu ekipu smo pobedili. Presrećan sam zbog svih momaka iz ekipe, zbog stručnog štaba, zbog navijača. Naše pristalice nam daju neverovatnu energiju. Sada vidimo koliko nam je teško pala kazna na prethodna dva evropska meča kada smo igrali bez publike. Danas se pokazala sva naša snaga, demantovali smo sve one koji su govorili da će Liverpulu utakmica sa Zvezdom biti jači trening. Ozbiljno smo ih namučili i savladali na našem terenu – rekao je Savić.

Pesma sa tribina posvećena Milanu Pavkovu obradovala je i njegove saigrače

– Hvala mojim saigračima, stručnom štabu i Milanu Pavkovu koji je zasluženo dobio ovacije čitavog stadiona. Ponosan sam na njega i još jednom moram da mu se zahvalim na dva prelepa gola.

Upravo je neverovatna atmosfera koju su napravili zvezdaši sa tribina bila najjači adut našeg tima.

– Siguran sam da igrači Liverpula nisu znali kakva atmosfera ih čeka na Marakani. To smo mogli da vidimo po izjavi Manea. On nije bio zlonameran, ali rekao je da su navijači Liverpula najbolji na svetu i da su najbučniji.  Imao sam prilike pre dve nedelje da budem na Enfildu i da osetim atmosferu, imaju veliko poštovanje prema igračima i svaka im čast na tome, ali sam razočaran atmosferom, mislio sam da su glasniji. Verujem da će i njihovi igrači i navijači sanjati večerašnju atmosferu i da će čuti Zvezdine pesme – poručio je Savić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *