Predstavljen Ivanić : Došao sam u veliki klub o kojem sve znam


Poslednje zimsko pojačanje Crvene zvezde Mirko Ivanić predstavljen je u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“.

540-ivanic-1102.jpg

Sportski direktor šampiona Srbije Mitar Mrkela imao je samo reči hvale za ofanzivnog vezistu koji je stigao iz BATE Borisova.

– Mirko Ivanić je naše poslednje zimsko pojačanje. Rođen je 1993. godine, bivši igrač Vojvodine i BATE Borisva, koga smo dosta dugo želeli i nije ga potrebno posebno predstavljati. Svi koji volimo fudbal dosta dobro ga poznajemo. Dobili smo igrača u najboljim fudbalskim godinama koji može da pokriva više pozicija u veznom redu. Ima veliko iskustvo igranja u Evropi, verujem da će biti ogromno pojačanje i da će doneti dosta uspeha Crvenoj zvezdi – poručio je Mrkela.

Ivanić se najpre zahvalio na lepom predstavljanju.

– Srećan što sam zadužio dres velikog kluba. Jedva čekam da se pridružim saigračima i da se polako uklopim u ekipu i da se naviknem na zahteve stručnog štaba. Ne mogu da dočekam prvu utakmicu – naglasio je Ivanić i otkrio šta je bilo presudno da dođe u Ljutice Bogdana.

– Presudilo je to što sam želeo iskorak u karijeri. Uvek sam se vodio time da je bitno izabrati pravi trenutak za taj korak, isto kao što je bilo kada samo otišao u BATE. Tada sam bio spreman za to, sada sam isto tako spreman da nosim grb ovako velikog kluba.

Ofanzivni vezista je prošao pripreme sa bivšim klubom i spreman je za sve izazove sa Crvenom zvezdom u domaćem prvenstvu i Kupu Srbije.

– Spreman sam da debitujem. Osećam pozitivan pritisak zbog tranasfera, poznat mi je taj osećaj i sigurno ću znati da se izborim i da se nosim sa velikim očekivanjima.

Spreman je da se odmah stavi na raspolaganje šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću.

– Na šefu je da odluči na kojoj poziciji u veznom redu ću igrati, videćemo. Meni je najbitnije da igram, da se priključim ekipi i uklopim što pre. Na meni je da radim i da čekam šansu.

Ivanića je u Zvezdi sačekao i Nemanja Milunović, sa kojim je bio saigrač u Belorusiji.

– Naravno da mi znači što je tu, igrali smo tri godine zajedno. Nije mi rekao ništa novo što nisam znao o Crvenoj zvezdi, jer sam došao u veliki klub o kome sve znam. Koliko smo bliski govori i da sam bio uz njega prilikom rođenja oba deteta – završio je Ivanić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *