Perperoglu : Čvrstina i samopouzdanje su najvažnije stvari


Stratos Perperoglu u avgustu je napunio 34 godine i mnogi navijači KK Crvena zvezda mts, baš zbog te činjenice, bili su sumnjičavi kako će se ovaj vrsni Grk prilagoditi ovoj mladoj i poletnoj ekipi. Međutim, momak koji je osvajao titule sa Panatinakosom i Olimpijakosom, od prvog dana pokazuje zašto je bio jedan od prvih izbora našeg trenera – Milana Tomića.

Kvalitetom i iskustvom se brzo nametnuo kao jedna od glavnih poluga tima. A, kao takav utkao je sebe u trofej Super kupa koji je Crvena zvezda podigla u Laktašima.

Osvrćući se na prvi veliki uspeh, Perperoglu kaže:

Želeli smo da igramo sa visokim intenzitetom i to smo uspeli. Bile su to dobre utakmice. Osvojili smo prvi trofej, ali pred nama je dugačak put. Mi smo novi tim i imamo veliki prostor za napredak.

U odjeku osvajanja Super kupa, najčešće se govori o načinu na koji je Crvena zvezda u polufinalu i finalu pregazila Cedevitu i Budućnost. Na papiru, dva najveća konkurenta za tron ABA lige. Ali, bivši član Barselone, Efesa i Jerusalima, ne želi da tako postavlja stvari:

Fokusirani smo na naš tim i našu igru – kaže Perperoglu. – Želimo da igramo čvrsto od samog početka meča, a kada to uspemo posle je sve lakše. Tomić želi da ekipa igra sa velikom energijom, brzo i jednostavno u napadu. Ipak, ono najvažnije je tek pred nama i ne smemo da pomislimo da smo uradili nešto veliko. Tek dolaze mnogo teške i važne utakmice. Imamo dosta mladih igrača i veoma je dobro kada se u sezonu uđe sa pobedama i trofejom. Važno je i samopouzdanje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *