Nebojša Čović o svemu pomalo – igračkom kadru, Evroligi, tekućoj sezoni : Zadovoljan sam do sada


Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović odgovarao je na Malom Kalemegdanu prilikom promocije novog sponzora šampiona Srbije, na pitanja novinara u vezi sa aktuelnim dešavanjima u klubu.

Dotakao se tema kao što su licence Evrolige, pobedom u derbiju, učinkom stranaca u dosadašnjem delu sezone…

Generalno je Čović zadovoljan igrama crveno-belih.

“Zadovoljan sam sa ovim što smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije”, rekao je Čović.

ASVEL i Bajern  su dobili licence Evrolige koja se širi na 18 klubova. Kakva je reakcija Čovića  i Zvezde? Nije tajna da su i crveno-beli u jednom momentu priželjkivali licencu.

“Nemam neku posebnu reakciju. To je najavljeno i očekivano. Asvel i Bajern su dali finansijske  mogućnosti koje premašuju 20.000.000 evra. To su  dva ozbiljna kluba. Videćemo kakva će organizacija Evrolige biti sledeće sezone. Očekujem Evroligu i do 20 klubova u nekom narednom periodu. Naš region je zapostavljen. Potreban nam je veći stepen odgovornosti, a manji stepen primitivizma. Moraju naši klubovi da dostignu i 60, 70 odsto budžeta ovih klubova koji imaju do 15.000.000 godišnji budžet. Igrački i trenerski potencijal u regionu  postoji. Moramo samo dobro da radimo i postavljamo realne, a ne fiktivne sisteme. U sportu se ne živi od prošlosti, iako je se treba sećati”.

Da li je moguće da ponovo imamo dva predstavnika ABA lige?

„Možda i ove godine mogu da se dobiju dva predstavnika, ali ne bih da analiziram kako to može da se desi”.

Kako vam je delovao večiti derbi?

„Super, pobedili smo”.

Stranci Zvezde, da li ste zadovoljni njihovim  igrama? Da li će biti promena u igračkom kadru?

“Ne očekujem promene u ekipi. Ne igraju samo stanci već i domaći  igrači. Neko ih je nazvao statističkom greškom. Zvezda je klub sa 15 igrača. Ko je stranac ili nije, to je nebitno. Bitno je da se ispuni cilj. Vidite da je globalizacija sveta i u drugim oblastima. Koliko Turaka ima  u Feneru, Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu? To je profesionalni sport”.

Da li očekujete veću podršku navijača kao što je bilo protiv Galatasaraja?

“Ne vidim da nam nedostaju navijači. Vrlo smo zadovoljni posetom i odnosom sa našim navijačima”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *