MVP Stratos : Bio sam potpuno spreman za ovakav meč i ovakvu atmosferu


Trostruki osvajač Evrolige u prethodnih nekoliko nedelja nije igrao na nivou s početka sezone, neke utakmice je i propustio, a onda je u subotu zablistao u “večitom derbiju” , predvodio tim Milana Tomića sa 25 ubačenih poena i okitio se oreolom MVP -ja ovog meča.

Kada je bilo važno Stratos je preuzimao odgovornost, pogađao i vodio Zvezdu u devetu pobedu, za nastavak njenog perfektnog niza “na Jadranu”. Posle utakmice, u “Pioniru” je govorio mirno i stavljao u prvi plan uspeh ekipe.

“Drago mi je da je moj tim pobedio. Ovakve utakmice je zabavno igrati, svi su motivisani i pokušao sam da se pripremim za ovaj meč. Bila je ovo dobra pobeda i bila nam je potrebna. Nije lako igrati pred ovakvom publikom, ali uspeli smo da ostvarimo cilj”, izjavio je Perperoglu pred novinarima.

Upitan da uporedi beogradski i atinski derbi, u kojem je pet godina nosio dres Panatinaikosa, pa odmah potom dve sezone dres Olimpijakosa, Grk je izjavio…

Volim ovakve atmosfere, svima je zabavno. Navijači su glasni, strastveni, podržavaju ekipu i teško je za protivnika. Što se mene tiče, malo mi je lakše ovde nego u Atini, jer ne razumem srpski jezik, nasmejao se Perperoglu.

Na konstataciju da mu je prijao meč u atmosferi karakterističnoj za derbi, četvorostruki osvajač grčke titule rekao je da je timski cilj bio da se sva koncentracija usmeri ka terenu.

“Dogovor je bio da moramo da se fokusiramo na košarku. Hteli smo da se usredsredimo na teren, da pomognemo jedni drugima i u tome smo uspeli u većem delu utakmice… Znao sam šta da očekujem u ambijentu i zato je iskustvo važno. Znao sam šta me čeka i psihološki sam se pripremio”

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *