MVP – Filip Čović : Najvažnije je da napredujemo iz utakmice u utakmicu


Filip Čović je protiv Cedevite nanizao 13 poena, bez promašaja iz igre, uz to imao dva skoka i tri asistencije, dok je nad njim napravljeno čak sedam ličnih grešaka. Bilo je to dovoljno za 21 indeksna poena i epitet najkorisnijeg igrača ekipe.

Sigurno da lepo zvuči šest pobeda iz šest kola, kao i da smo jedina neporažena ekipa. Ali ne obaziremo se na to. Nama je najvažnije da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, da smo konstantni, da sve vreme imamo kontrolu, igramo agresivno i čvrsto. Sve to se videli protiv Cedevite i sigurno da imamo razloga za zadovoljstvo. Nastavljamo dalje – konstatovao je iskusni organizator igre.

Čović je protiv prvaka Hrvatske i ekipe pravljene za velika dela, ali koja se trenutno zbog serije loših rezultata nalazi u velikom prestruktuiranju, na parketu proveo nešto manje od 17 minuta.

Za to vreme, promašio je samo jedno slobodno bacanje. Iako je njegov tim kada se to dogodilo bio u debelom plusu, plej crveno-belih se vidno iznervirao.

Mislim da je to normalno, tako se borim i funkcionišem ceo život. Naravno da se ne zadovoljavamo kada na semaforu stoji plus 15. Ako možemo da napravimo i veću razliku, što da ne. Ali generalno nije to do razlike, koliko do drugih detalja bitnih za igru. Svi se trudimo da u svaku utakmicu uđemo sa što većim motivima bez obzira ko je na drugoj strani. Svako od nas treba da bude što bolji i da na svakom meču i treningu pruži maksimum. Što se kaže, da svaki put da 100 odsto od sebe. To kod nas i jeste slučaj.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *