Mrkela : Nema više čekanja, prioriteti su ugovori za Savića, Borjana i Jovičića, Kafu možda na pozajmici, Gajić interesantan


Prioriteti se u ovoj, novoj evropskoj Zvezdi rešavaju ekspresno. Na “Marakani” se uveliko radi na tome da se već do subote i odlaska ekipe na drugi deo priprema u Antaliju, naprave konkretni dogovori i produži saradnja sa trojicom veoma bitnih prvotimaca.

U planu je da se produže ugovori sa Vujadinom Savićem, Milanom Borjanom i Brankom Jovičićem, tako da bi do odlaska u Antaliju moglo da se desi i da se neki od ovih dogovora ozvaniči – potvrdio je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela u razgovoru za “Novosti”. – Jedino Vujadinu ističe ugovor na leto, tako da s njim želimo da požurimo. Sa Borjanom su razgovori počeli pre tri, četiri meseca, u završnoj fazi su i pregovori sa Jovičićem tako da uskoro očekujemo nove potpise.

Sva trojica su zalaganjem i učinkom zaslužili da im se novi ugovori “pojačaju” i zarada poveća. Takođe, Mrkela je potvrdio da bi uskoro Zvezda u odbrani mogla da dobije još jedno zvučno pojačanje u defanzivi – beka Milana Gajića (22) iz Bordoa.

– Naš prioritet je da ove zime smanjimo i rasteretimo igrački kadar. Međutim, obaveza je i da reagujemo u slučajevima kada se pojavi neko izuzetno kalitetan, ko pravi razliku. Gajić spada u jednog od takvih. Znam ga dugo, još iz perioda kada sam bio u reprezentaciji i voleo bih da sarađujemo ponovo u Crvenoj zvezdi – iskren je Mrkela.

Najavljena je i pozajmica Brazilca Kafua koji se jesenas nije najbolje snašao uprkos velikim očekivanjima.

– Moglo bi da se desi da Kafu ode negde na pozajmicu pre odlaska ekipe u Antaliju, sigurno će biti i drugih odlazaka.

Mrkela nije želeo da više otvara karte, ali je poznato od ranije da Milan Rodić i Slavoljub Srnić “češljaju” ponude i da imaju dozvolu za odlazak ako izaberu pravu. Klub su napustili Krstičić i Degenek, sa Sumailom je raskinuta pozajmica, Stojiljković je prosleđen u Majorku…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *