Milojević : Za ovo se živi


Trener Vladan Milojević rekao je dan uoči utakmice 6. kola C grupe Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena kako žele da uživaju i da se za takve duele živi.

1000-milojevic-1012.jpg

– Ako smo mogli da biramo na kraju 2018. godine, onda bismo verovatno izabrali ovakvu utakmicu pred našim navijačima i to protiv Pari Sen Žermena. Ova godina je jako uspešna za nas. Čeka nas utakmica koja predstavlja za nas veliko zadovoljstvo, igraćemo na našem terenu protiv fenomenalne ekipe. PSŽ je napravljio sastav da bude glavni pretendent za finale i trofej, kao i preostala dva rivala iz grupe C – rekao je Milojević.

Šampion Srbije ugostiće prvaka Francuske u utorak od 21 časa, a trener crveno-belih posebno se osvrnuo na podršku navijača.

– Zato što i imamo takve velikane naspram sebe, dosta smo napredovali u svakom segmentu. Posebno sam ponosan što će naši navijači imati priliku da još jednom pobede u svojoj utakmici, kada bi se to računalo, oni su onda sigurno već prošli grupu sa maksimalnim učinkom. Takođe, ne manje važno je da predstavimo Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu, kao i tokom prethodna dva meča koja smo odigrali kao domaćini. Ne treba mnogo pričati o PSŽ-u, to je prava, takmičarska ekipa sa velikim zvezdama, ali mi se ne plašimo nikoga, ni Pari Sen Žermena. Poštujemo protivnika, nadam se samo da nećemo imati preveliki respekt kao u prvom susretu.

Milojević smatra da za utakmice elitnog takmičenja dodatna motivacija nije preterano potrebna.

– Šta bi rekao mojim igračima? Ništa posebno, za ovakve utakmice se živi, ne postoji novac koji može to da kupi. Igrate sa probuđenim emocijama navijača i cele zvezdaške javnosti. Treba da uživamo, daćemo sve od sebe, borićemo se do poslednjeg atoma snage uz Božiju pomoć i videćemo šta će biti posle utakmice. Poznato je kakvu atmosferu prave naši navijači, žao nam je što nismo imali njihovu pomoć u Parizu i Liverpulu. Dobro znamo šta navijači Zvezde znače za naše igrače, a koliko će neutralisati kvalitete Pari Sen Žermena? Oni stalno igraju pred punim stadionima, biće mi drago da osete atmosferu na Marakani. Biće meč za uživanje i velikom događaju za naš klub, Beograd i Srbiju uopšte, kao i za naše navijače u celom svetu.

Što se tiče same pripreme meča, naš trener je istakao:

– Gledamo od meča do meča, tražiću od mojih igrača da rade kao i što do sada. Tražim od njih da poštuju rivala, ali utakmica u Parizu mi se nije svidela, ne samo zbog rezultata. Ne volim da vidim igrače na takav način, daćemo sve od sebe, moramo, imamo obavezu sami prema sebi, prema navijačima i dresu koji nosimo. Ne verujem u to da moramo da budemo bolji od prvog do sedmog minuta, pa da ne primimo gol od 24. minuta… Fudbal se igra 90 minuta i uvek je potrebna puna koncentracija. Nikada mojim igračima nisam rekao da treba samo sada da izdržimo toliko i toliko. Samo treba da se držimo plana tokom cele utakmice. Postoje nepredviđene stvari koje mogu da promene tok meča, u svakom slučaju, ako želiš pobeditii, ne smeš izgubiti. To je rekao Alan Ford, možemo dosta da naučimo… Da se i našalim malo, treba dati gol i sačuvati mrežu.

Milojević je kratko prokomentarisao da je kadrovska situacija bolja nego za prošlu utakmicu.

– Posebno je igrati na nivou Lige šampiona. Dobijate veliko iskustvo, analiza pređašnjeg meča je dosta važna, a odigrali smo dosta ne manje bitnih utakmica tokom sezone. Posle 27 godina smo došli na ovaj nivo, to je kao da otvorite vrata i ne znate šta vas čeka. Nikada ne tražim alibi za bilo šta, ali je potrebno vreme da sami igrači shvate sopstvene mogućnosti, moraju to sami da osete. Ne plašim se njihovog znanja, znam koliko mogu ili ne, ali uče i da se nose sa pritiskom. I mislim da ćemo ovu godinu iskoristiti i da budemo što spremniji ubuduće za ovakvo takmičenje. Do juče smo gledali ove rivale na TV, sada igramo protiv njih i videli su moji igrači da mogu da igraju sa njima, zato smo iz meča u meč sve bolji i srećan sam zbog toga. Bili smo samokritični, išli smo uvek prvo od sebe i to je jedini put da Crvenu zvezdu dovedemo opet u Ligu šampiona.

Trener Zvezde osvrnuo se i još jednom na utakmicu u Parizu, na kojoj je Nejmar bio trostruki strelac, a dva gola je postigao iz slobodnjaka.

– Nejmar je svetska klasa, ali PSŽ nema samo jednog igrača. To je bio njegov suvi kvalitet, jedan je od najboljih igrača na svetu. PSŽ ima sastav u kome o svakom igraču treba voditi računa i sigurno se nećemo fokusirati samo na jednog – završio je Milojević.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *