Milojević : Sutra svi na Marakanu, važno je


Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević pozvao je navijače, dan uoči utakmice sa Napretkom, da subotu od 19 sati u što većem broju dođu na stadion „Rajko Mitić“.

– Ispred svih igrača i članova stručnog štaba pozivam navijače da u što većem broju dođu na Marakanu baš iz razloga što utakmica ima humanitarni karakter, da skupimo što veći iznos i tako pomognemo našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i dve teške utakmice, najpre protiv Napretka. Čeka nas neugodna ekipa koju smo pobedili u Kruševcu i možda deluje da smo lako dobili utakmicu, ali nije baš tako bilo – rekao je Milojević.

Crveno-beli će u subotu odigrati poslednju prvenstvenu utakmicu u 2018. godini pred Delijama, što je razlog više da tribine budu što ispunjenije. Cene ulaznica za severnu, istočnu i zapadnu tribinu su 100 dinara.

– Ne razmišljamo o utakmici u utorak, već samo o Napretku, to nam je sada najbitniji meč. Niti smo mi toliko dominantni u prvenstvu, niti je liga slaba. Ne bavimo se statistikom, kao što sam više puta ponovio, Superliga nam je apsolutni prioritet i zanima me samo prva naredna utakmica. Rivali su jako dobri, a mi se foksuriamo samo na sebe i drago mi je da igrači sprovode na utakmicama ono što vežbamo na treninzima.

Trener Zvezde na račun ekipe iz Kruševca nije štedeo reči hvale.

– Pohvale klubu i ekipi, Napredak je još jedna stabilna superligaška ekipa, sa trenerom Kosanovićem koji ima kontinuitet, uvek igraju dobro i nadahnuto, pogotovo u Beogradu. Pravili su nam prošle sezone probleme i na svom i na našem terenu, pa će nam biti potrebna puna koncentracija. Ekipa je spakovana jako dobro u svim linijama, ima kvalitetne pojedince, a jaki su i kao kolektiv. Napredak zna da igra, mesto mu je u vrhu srpskog fudbala i pažnju ćemo morati da obratimo na sve protivničke igrače, a posebno na one u samom napadu kojima treba jako malo prostora da naprave problem – naglasio je Milojević.

Ni protiv Napretka, u okviru 20. kola Superlige, neće moći da računa na sve adute.

– Od početka sezone imamo veliki broj igrača na raspolaganju. Često sam napominjao da imam i one koji zaslužuju da igraju a nema mesta za sve. Sigurno da su povrede sastavni deo sezone i najmanje što želim je da nam se dogode, ali smo dosta kuburlili sa tim problemom posle Liverpula. Posebno sam zadovoljan što se svi polako vraćaju u takmičarski pogon. Da li ima zasićenosti? Ima sigurno, ali profesionalci smo svi i to ignorišemo, moramo da budemo koncentrisani i spremni da završimo polusezonu kako treba. Borjan se oseća odlično, videćemo još kakva je tačno situacija pred meč. Vujadin Savić je počeo da podiže ritam treninga, mali problem ima i Slavoljub Srnić, ostali su u trenažnom procesu, ali videćemo na kom nivou fizičke spreme.

Predstavnike medija je zanimalo i da li je Milojević tempirao formu baš za završnicu polusezone, jer je utisak da je Zvezda u usponu.

– Da, baš sam „tempirao“ tako… To je jako teško izvesti. Bilo je jako dobro za igru u Subotici i idealni uslovi. Možda su neke nešto slabije partije došle usled velikog broja rotacija igrača, pa je teško imati kontinuitet igara, ali svako ko zaigra pruža maksimum i to je ono što tražim od njih. Mogu nekad da odigraju slabije, nekad dobro, nekad odlično, ali uvek moraju da se bore i daju sve od sebe. Ne možemo da biramo rivale i raspored. Ušli smo posle poslednje reprezentativne pauze u seriju od osam utakmica do kraja polusezone i za rivale imamo ekipe koje su ili u gornjem delu tabele, ili su jako dobre. Ostalo je najslađe za kraj, ciljna ravnina i tri meča, dolazi i do blagog opuštanja, ali mislim da su moji igrači svesni svega i da ćemo to izbeći – završio je Milojević.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *