Milojević: Prepuštamo ulogu favorita, ali nemamo čega da se plašimo


Trener crveno-belih Vladan Milojević izneo je očekivanja pred utakmicu prvog kola Lige šampiona protiv ekipe Bajerna koja se igra večeras od 21 čas na Alijanc Areni.

Veoma smo srećni i zadovoljni, radili smo vredno i naporno od početka jula kako bismo došli do našeg cilja, a to je ulazak u Ligu šampiona. Sam ulazak u najelitnije evropsko takmičenje je nešto najlepše što možete da doživite kao trener i kao igrač. Ogroman uspeh za klub je da se nađe među 32 najbolje ekipe u Evropi.  Imali smo pritisak tokom kvalifikacija, ali što se tiče grupne faze, presije nema. Sve ekipe koje se nalaze u Ligi šampiona su dobre, kvalitetne i zaslužuju da budu ovde. Ono što mi treba da uradimo je da izađemo, odigramo što je bolje moguće, uživamo i damo sve od sebe. Igramo protiv fenomenalnog protivnika, suvišno je bilo šta govoriti o Bajernu, dosta toga se zna, sigurno je jedan od pretedenata na trofej ove godine. Mi prepuštamo ulogu favorita drugima, ali nemamo razloga da se bilo koga plašimo. Mislim da nije potrebna posebna motivacija i da nešto dodatno kažem. Sama činjenica da ste učesnik Lige šampiona, da igrate sa ovakvim protivnicima i na ovakvom stadionu koji će sutra biti pun naših navijača koji nas prate svuda je dovoljna motivacija za svakoga – istakao je Milojević.

Crvena zvezda je pred utakmicu sa Bajernom dobila podršku od aktera čuvenog dvomeča iz 1991. godine.

Znači nam podrška, ne samo od Jugovića koji je bio fenomenalan igrač, već i svih ostalih fudbalera iz te generacije koja je pobedila Bajern i osvojila Ligu šampiona. Izuzetno je lepo da vidite legende koje vas prate i koje su svaki dan uz Crvenu zvezdu i moje igrače.

Za sutrašnju utakmicu, šef stručnog štaba crveno-belih neće moći da računa na Milana Rodića koji je ostao u Beogradu zbog povrede.

Rodić je zadobio povredu posle utakmice sa Inđijom za koju smo smatrali da nije ozbiljna, nažalost ispostavilo se da rezultati nisu dobri. Svi ostali igrači su spremni i orni za utakmicu. Mislim da imam dobru ekipu u kojoj svaki igrači zaslužuje da bude u startnih jedanaest, a videćemo za koga ću se na kraju opredeliti – završio je Milojević.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *