Milojević optimista: Resetujemo sve i krećemo ispočetka, vredno ćemo raditi i dati svoj maksimum


Po receptu iz prethodne sezone Crvena zvezda će obaviti i ove letnje pripreme na Zlatiboru, a posle toga i U austriji. Uoči novih izazova Vladan Milojević, šef stručnog štaba našeg tima nije skrivao optimizam.

540pocetak.jpg

– Drago mi je da smo ponovo na okupu, iako nije prošlo mnogo vremena od kraja prethodne sezone. Igrači su imali pauzu od dve nedelje i to svakako nije bio period dovoljan da se odmore u potpunosti. Ipak, takve su okolnosti i već se okrećemo narednim izazovima.

Uspešna sezona je iza nas, ali ne želim da se okrećemo na ostvreno već da nađemo motiv i sa elanom krenemo dalje. Želim da resetujemo sve do sad i da se ne obaziramo na prošlost. Nisam čovek koji želi da obećava bilo šta, ali je sigurno da ćemo vredno raditi i, kao i do sad, davati svoj maksimum na terenu – rekao je Milojević.

Crveno-beli su na zlatibor krenuli bez reprezentativaca koji će se naknadno priključiti timu. Među opravdano odsutnima su i Filip Stojković i Mirko ivanić koji su odbili da igraju za Crnu Goru protiv takozvanog Kosova.

– To je njhova odluka. Sigrno im nije bilo lako. Na kraju, odlučilu su, odradili šta im je srce govorilo i sa te strane smatram da su napravili pravi izbor.

Strateg šampiona Srbije pozdravio je igrače među kojima nije bilo mnogo novih lica.

– Stigao je Pankov, a sigurno da će biti dolazaka i odlazaka u narednom periodu. Prelazni rok je živa stvar i u velikoj meri zavisi od tržišta. Kao što sam u svakom prethodnom periodu isticao biću najsrećniji kad se prelazni rok završi i kad budem imao konačan spisak raspoloživih snaga. Pripreme dočekujemo u znatno boljoj situaciji nego ranijih godina jer imamo formiran kostur tima. Na Zlatibor smo krenuli bez reprezentativaca, ali su to igrači već u sistemu, odlično se poznajemo i nema dileme da će se lako uklopiti po povratku – izjavio je šef stručog štaba pre puta na najpoznatiju domaću planinu gde će se crveno-beli zadržati do 15. juna.

Po scenariju koji je prethodne sezone doneo uspeh, i drugi deo priprema Crvena zvezda će odraditi u prošlogodišnjoj bazi Vindišgarstenu od 17. juna do 2. jula.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *