Milojević : Napad je najbolja odbrana

Dan uoči prve zvanične utakmice Crvene zvezde u 2018. godini, šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević govorio je o narednom Zvezdinom protivniku.

Biće ovo prvi međusobni duel Crvene zvezde i ekipe CSKA u istoriji.

— Dočekali smo proleće i ovu utakmicu sa CSKA. Onog trenutka kada smo odigrali poslednju utakmicu jesenjeg dela, jedva smo čekali pripreme i nastavak takmičenja. Ne treba trošiti mnogo reči na CSKA, to je ekipa koja dolazi iz grupne faze Lige šampiona. To je jaka ruska ekipa, dobra ekipa sa izuzetno iskusnom postavom. Imali su malo problema u jesenjem delu zbog nedostatka centralnog napadača, ali to su rešili dovođenjem Muse. Njihova poslednja linija ima preko 1000 odigranih utakmica u istom klkubu. To je ekipa puna iskustva, ruska liga je dosta napredovala i to je jedna od jačih liga u Evropi. Na samom izvlačenju sam rekao da je možda prednost to što ni oni neće imati zvanične utakmice pre ove. Dobro smo ih analizirali, kao što su i oni nas, ništa ne može da se sakrije. CSKA ima svoj stil igre i opasni su u prekidima, brzim napadima, videćemo i kako će se oni ponašati sutra — rekao je Milojević.

Zvezdin trener nije još uvek odlučio kojih 11 fudbalera će izvesti na teren Marakane.

— Mi smo pripremne utakmice odigrali na dobrom nivou, ali sutrašnja utakmica će biti potpuno drugačija. Što se tiče sastava, nemamo problema. Svi su igrači zdravi, videćemo još danas oko Boaćija, juče je odradio trening i videćemo stepen spremnosti. Dileme uvek postoje, ali imamo još mnogo vremena, koliko god vam se činilo da nema. Videćemo i posle današnjeg treninga kako će sve to da izgleda. Nekih dilema ima, ali verujem da ću ih odkloniti na najbolji mogući način.

Za razliku od ruske ekipe, Crvena zvezda je ove godine stekla iskustvo kada su eliminacioni mečevi u pitanju.

— U ovom trenutku je ostalo 32 ekipe. Na lep način smo došli ovde, apsolutno zasluženo. I igračima sam rekao i to ću da naglasim, ušli smo u 32 ekipe i igramo protiv jednog velikana, a naše je da odigramo ove dve utakmice najbolje što možemo. Igra se 180 minuta, sutra je prvo poluvreme, u fudbalu je sve moguće. Mislim da sam do sada pokazao da sam od trenera koji ne voli da kalkuliše. Imaćemo svoj plan igre, imaće i CSKA svoj, pa ćemo videti. Ne mislim da će biti kalkulacija, i moj stav je da su kalkulacije pogrešna stvar u fudbalu. Napad je najbolja odbrana, oduvek je tako bilo. Svako drugačije razmišljanje je pogrešno i ne bih voleo da moji igrači pogrešno razmišljaju.

Zvezda će imati pomoć svojih navijača, a iluzorno je govoriti koliki je značaj publike na ovakvim utakmicama.

— Jedva čekamo utakmicu, pribojavali smo se da ćemo možda igrati pred praznim tribinama, i hvala svima koji su doprineli da ipak igramo sa publikom. Ako već neko treba da bude favorit, prepustićemo to ekipi CSKA, a mi možemo da garantujemo da ćemo dati sve od sebe. Publika donosi određeni adrenalin, ali svako od igrača zna šta treba da radi na terenu. Huk sa tribina može samo energiju da nam da. Mnogo su nam značili navijači tokom svih prethodnih utakmica, Zvezda zaslužuje spektakl. I Zvezda, i Srbija. Ovo je mnogo veliki događaj za nas, i mi moramo da budemo koncentrisani na naš plan. Taj huk neka negativno utiče na protivnika, a što se nas tiče, daće nam energiju i nešto dobro — kaže Milojević.

Zvezdin trener ne želi da ovu utakmicu ističe u prvi plan kada je njegova karijera u pitanju.

— Svaka naredna utakmica mi je najveća koja me čeka u karijeri. To je moj pogled u životu. Neki put je utakmica značajnija po samoj nekoj istorijskoj važnosti, ali i igračima pokušavam da prenesem stav da svaku narednu utakmicu gledaju kao najbitniju u svojim karijerama. Ovo je Zevzda i od nas se uvek očekuju pobede. Znamo šta je Crvena zvezda, ne treba to da pričamo ni mi koji smo nedavno došli, ni oni koji su dugo tu, ni oni ko će tek doći. Zna se šta je Crvena zvezda .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

samocrvenazvezda