Miki kapiten u novoj ulozi kao pomoćni trener


Peti trening na pripremama na Zlatiboru doneo je i jedno dobro poznato lice na terenu, ali ovog puta u drugačijoj ulozi. Nenad Milijaš priključio se stručnom štabu Crvene zvezde u ulozi pomoćnog trenera.

IMG_11062019_205926_(850_x_540_pixel).jpg

Nastavljeno je sa jakim ritmom i ovog popodneva na Zlatiboru. Nakon kraćeg odmora posle napornog jutarnjeg treninga izabranici Vladana Milojevića u 17:30 odradili su i drugi trening.

Uvodni minuti zagrevanja bili su rezervisani za rad na tehnici i koordinaciji kroz vežbe na poligonu. Nakon toga prešlo se na igru 10 na 10. Cilj je bio da svaka ekipa zadrži što duže loptu u svom posedu.

Usledila je igra “prelivanja”. Radilo se na kontranapadima i kontinuiranim napadima. Svaka akciju trebalo je završiti golom, a posle toga da odbrani iznošenje lopte protivničke ekipe.

Osim mnogobrojne publike na tribinama ovog puta je trening Crvene zvezde pratio i naš doskorašnji fudbaler Dušan Anđelković, koji je došao da pozdravi i podrži ekipu.

Poslednja etapa treninga sastojala se od igre devet na devet na polovini terena.

Sve to ispratio je sa pozicije pomoćnog trenera legendarni doskorašnji kapiten Nenad Milijaš.

– Savršeno je, čak sam i prošle godine na pripremama jednim delom bio u sličnoj trenerskoj ulozi, manje sam igrao, a više obavljao trenerski posao. Sada je to samo nastavljeno. Trudiću se da pomognem ekipi što više mogu, kao što sam to radio uvek do sada, savetima. Igraću i sada kao deo stručnog štaba na treningu kada god bude bilo potrebe. Još uvek treba da naučim mnogo stvari, i hvala Bogu imam i od koga da učim. Trudiću se da pomognem ekipi, a siguran sam da ću mnogo i da naučim – rekao je Milijaš.

Doskorašnji kapiten osvrnuo se na izdanje tima sa današnjeg treninga.

– Ekipa izgleda odlično. Pričao sam sa igračima, znam da su umorni, odlično su radili. Igra je danas izgledala odlično, iako je teren malo tvrđi. Rekao sam im koliko je u Beogradu toplo i sparno, tako da treba da uživaju u vremenu na Zlatiboru – poručio je Milijaš.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *