Marin : Možda najveća pobeda u karijeri


Marko Marin je bio asistent kod vodećeg gola protiv Liverpula, u istorijskoj pobedi od 2:0 u 4. kolu Lige šampiona.

 

Bivši nemački reprezentativac je prikazao sjajnu partiju i posle njegovog kornera u 22. minutu je Milan Pavkov glavom prosledio loptu u mrežu za 1:0.

– Super je pobediti Liverpul sa 2:0, tim koji je prošle sezone igrao u finalu. Svaka čast ekipi na borbi i prikazanoj igri – rekao je Marin.

On je bio prvi strelac za Crvenu zvezdu u grupnoj fazi Lige šampiona, a sada i asistent za prvi trijumf.

– Osvajao sam trofeje i to su drugačija osećanja, ali ovo mi je možda najveća pobeda u karijeri kada se gleda posebno, svakako jedna od najlepših. Teško je opisati te emocije. Došao sam da pomognem ekipi i da pišemo istoriju. Drago mi je da sam to uspeo, ali bih istakao Pavkova koji je dao dva fenomenalna gola. Cela ekipa se odlično borila, sjajno smo defanzivno stajali. Pokazali smo ono što nismo u Liverpulu, a to je da možemo da igramo i da imamo kvalitet. To je nedostajalo u prethodnim utakmicama, što smo sada pokazali, posebno u prvom poluvremenu.

Crveno-beli su do trijumfa došli nošeni fantastičnom podrškom sa ispunjenih tribina Marakane.

– Mislim da su i fudbaleri Liverpula sada doživeli atmosferu koju prave naši navijači. Jedno je pričati pre utakmice, a drugo kada se izađe na Marakanu i oseti taj ambijent. Sigurno je i to njima bilo nešto novo, iako igraju na velikim stadionima i velike utakmice, ali ovakvu atmosferu sigurno nisu doživeli i zato im nije bilo lako. Svi smo sanjali o ovome, pričali smo međusobom, idemo da dobijemo… Videlo su u očima igrača da smo mogli da pobedimo kada smo izašli na teren u ovakvoj atmosferi. Znali smo šta treba da promenimo i da ćemo onda imati mogućnost da trijumfujemo – završio je Marin.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *