Majkl Odžo zadužio broj 50


Dosadašnji centar KK FMP Majkl Odžo novo je pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku!

Nigerijsko-američki centar visok 216 centimetara, potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor, i biće još jedno pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana u takmičarskoj sezoni 2018-2019.

Odžo je studentsku karijeru gradio na univerzitetu Florida Stejt, a u avgustu prošle godine stigao je iz Sjedinjenih Američkih Država u Železnik, gde je u tokom sezone u važnim utakmicama ABA i KLS lige predstavljao veliko osveženje u igri FMP-a.

Tokom sezone u kojoj se u potpunosti afirmisao i predstavio košarkaškom regionu, Majkl Odžo je u ABA ligi imao prosek od 12 poena, 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprineo plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije.

Majkl Odžo je rođen u Lagosu 5.januara 1993.godine, visok je 216, a težak čak 132 kilograma. Njegovim dolaskom KK Crvena zvezda mts je nastavila prelazni rok za novu sezonu, kompletirala potpuno novu centarsku liniju. O daljim potezima i transferima igrača, KK Crvena zvezda mts oglašavaće se isključivo na svom zvaničnom sajtu, kao i ostalim klupskim platformama.

Majkl dobrodošao u Crvenu zvezdu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *