Maik Cirbes: Mnogo stvari smo uradili dobro, ali svi moramo još više


Načinom kako je KK Crvena zvezda mts došla do prvog trofeja u sezoni, ABA Superkupa, unelo je među navijače veliku dozu optimizma i veru da će se svi bitni trofeji vratiti na Mali Kalemegdan i da će crveno beli ponovo obezbediti mesto u eliti.

 Izdanja protiv Cedevite i Budućnosti, ekipa pravljenih za najviše domete, pokazala su da Zvezda može puno, ali Maik Cirbes smatra da može još mnogo više i bolje:

– Pobedili jesmo, ali daleko je to od neverovatnih igara. Pred nama je još mnogo rada. Uvek je lepo osvojiti trofej, ali ono najvažnije tek sledi. Osvajanje Super kupa je bio jedan od ciljeva koje smo postavili, ali sezone kreće od Cibone i moramo da budemo fokusirani – istakao je centar crveno-belih.

Govoreći o prostoru koji ekipa ima za napredak, Cirbes je rekao:

– Kada imaš velike ciljeve, moraš konstantno da rasteš. Možemo da budemo zadovoljni sa onim što smo do sada postigli, ali mnogo je aspekata koje moramo da unapredimo. To je i plan da uradimo.

Drugo poluvreme protiv Olimpije, potom i prvih 20 minuta protiv Cedevite i Budućnosti je model igre koji Crvena zvezda želi da postavi kao matricu, a zasniva se na agresivnoj odbrani i lakim poenima iz tranzicije.

– Mnogo stvari smo uradili dobro, ali svi možemo više. Uzeli smo trofej, nastavljamo sa radom i mislimo na start sezone – istakao je Cirbes. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *