Kup “Radivoj Korać”… Izjave: Panter, Davidovac, Dobrić i Šakota – “Mekano ušli u meč, ali ga odlično završili…”


Zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu na otvaranju Kupa “Radivoj Korać”. Nejaki i simpatični protivnik sa Crvenog krsta, BKK Radnički, ispraćen je sa “stotkom” i koš razlikom +40. Ipak, sam start meča obeležio je visok procenat šuta za tri poena srpskog drugoligaša, koji je u tom periodu vodio i dvocifrenom razlikom. To je konstatovao i tek sveži Srbin, Kevin Panter:

“Ušli smo u meč premekano. Trebalo nam je vremena da se “zagrejemo”. Bitno je da smo pobedili. Šut me je odlično služio i ne samo mene, nego i ostale momke iz ekipe.”

“Puno je mečeva iza nas, a i ispred nas, sada je bitno da se odmorimo, imamo dan pauze. Razmišljamo samo o sledećoj utakmici i kako je dobiti.”

“Ne razmišljamo o finalu i mogućem meču sa Partizanom, sada je u fokusu polufinalna utakmica, idemo korak po korak.”

Svoje viđenje meča osmine finala dao nam je i Dejan Davidovac:

“Već ko zna koji put nam se dešava da loše počnemo utakmicu, kilavo. Možda smo malo i potcenili ekipu Radničkog, ja se iskreno nadam da nije baš tako, ali dozvolili smo im da uđu u njihov ritam i pokažu šta znaju.”

“Uspeli smo da se vratimo posle njihovog vođstva i uvedemo meč u naš ritam i ostvarimo prolaz u polufinale. Bili smo šuterski raspoloženi, uz to uspeli smo da odmorimo Lorenza. Bitno je da imamo dan pauze i da se spremimo za polufinale.”

Posle Dejana Davidovca, na red je došao Ognjen Dobrić i izneo svoje impresije:

“Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo uspeli već u drugoj četvrtini da nametnemo naš ritam. Prepustili smo im neke lake šuteve i pustili ih da igraju kako znaju i zato su napravili razliku, ali smo posle sve to ispravili. Imamo dan da se spremimo za polufinale, ne znam ko će biti protivnik, da se odmorimo i treniramo…”

Na kraju, završnu reč je dao i Zvezdin trener, Dragan Šakota:

“Ono što je bilo bitno i uvek će biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Koincidencija je da sam ja to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala Drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati. Ali, mislim da nije taj faktor bio presudan na početku, nego su momci iz Radničkog igrali dobro i pogađali. Čestitke nama za pobedu i njima za borbu…”