Krstičić: Ne odlazim, hoću da ostvarim san


Golom u Kruševcu krajem aprila overio je osvajanje titule, još lepšim pogotkom petom plasman Crvene zvezde u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Majstorija Nenada Krstičića ukrasila je premijeru na najvećem srpskom stadionu i doprinela da Spartaks definitivno potpiše kapitulaciju.

– Bio je ovo jedan od najlepših, ali i najdražih golova u karijeri. Svaki početak je težak, a očekivanja velika. Mnogo nam znači što smo uspeli da slomimo otpor Spartaksa – istakao je Nenad Krstičić. 

Očekivalo se da Meleg šutira, ali se opredelio da asistira Krstičiću, a on je reagovao u stilu najvećih fudbalskih znalaca i petom poslao loptu u mrežu.

– Utrčavao sam gde je mogao da dođe pas, gurnuo je unutra loptu i tamo smo bili trojica. Ko god da je od nas zahvatio, ispalo bi dobro.

Spartaks je pao u Beogradu teže nego što se očekivalo, ali nije priredio senzaciju poput Suduve.

– Bila je jako teška utakmica, zatvorili su se. Tek kad smo postigli prvi gol, stvoreno je više prostora i onda smo došli i do drugog pogotka.

Gol Bena smanjio je tenziju, a Krstičić se pobrinuo da navijači relaksirajuće odgledaju poslednjih desetak minuta.

– Svi smo, iskreno, povremeno gledali u semafor. Nije bilo panike, ali jeste malo nervoze. Lopta nije htela u gol, pribojavali smo se da ne dođe do produžetaka, iako su oni počeli da padaju fizički. Mi smo dobro sa te strane sve podneli, a nije bilo lako jer smo svi često bili na njihovoj polovini i morali da trčimo nazad kako bismo sprečavali kontranapade.

Ohrabrujuće je za crveno-bele da su, za razliku od prvog meča sa Spartaksom, postigli golove i stvorili više šansi.

– Teško nam je protiv zatvorenih ekipa, tako je bilo i u prošloj sezoni. Kao ekipa smo mnogo bolje odigrali nego u Rigi. Na putu smo kojem bi trebalo da idemo, nije to još naravno kako šef očekuje.

Očekuje se i da Suduva igra maksimalno defanzivno na Marakani, ali i da ima jači napadački potencijal od Spartaksa kad krene u kontranapade.

– Čim su izbacili APOEL, koji igra skoro svake godine Ligu šampiona, znači da su ozbiljni. Nismo ih još analizirali, čeka nas pre toga meč sa Dinamom u prvenstvu. Možemo da očekujemo i od Litvanaca zatvoreniji pristup, ali su verovatno na višem nivou kvaliteta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *