Joveljić prošao lekarske preglede u Frankfurtu, očekuje se potpis


Dejan Joveljić nastavlja karijeru u Ajntrahtu iz Frankfurta!

Talentovani napadač Crvene zvezde je danas oko 12.30 časova prošao lekarske preglede u Frankfurtu i očekuje se da će uskoro potpisati ugovor sa nemačkim bundesligašem. 

Joveljić je oduševio ljude u Frankfrtu. Na lekarskim pregledima i fizičkim testovima je impresionirao stručnjake iz nemačkog kluba koji su bili poptuno oduševljeni onim što vide. 

Kako nezvanično saznajemo, Crvenoj zvezdi će pripasti 4.000.000 evra na ime obeštećenja koji će biti isplaćeni u dve rate od po 2.000.000 evra.

Zvezda bi mogla da inkasira dodatnih 1.000.000 evra kroz eventualne bonuse ako Joveljić ispuni očekivanja u Frankfurtu.

Takođe, crveno-belima pripada i 10 odsto od narednog transfera Joveljića kada ga Ajntraht bude prodavao. 

Mladii napadač će sa popularnim Orlovima potpisati ugovor na pet godina, a u prvoj sezoni će zaraditi 400.000 evra neto uz određene bonuse. Ugovor je rastući pa će srpskom golgeteru u svakoj sledećoj sezoni plata biti veća nego u prethodnoj. 

Joveljić dolazi u Ajntraht kao naslednik Luke Jovića koji je postao najskuplja prodaja u istoriji nemačkog kluba. Prezadovoljni iskustvom sa Jovićem, Nemci su se odlučili da ga zamene Joveljićem koji je imao sličan put u karijeri od rodne Semberije preko omladinske škole Crvene zvezde i nekoliko mečeva u prvom timu crveno-belih. 

Joveljić će 7. avgusta napuntii 20 godina, a u prvom timu Crvene zvezde je odigrao 28 mečeva i postigao 14 golova uz dve asistencije. Uglavnom je ulazio kao sa klupe za rezervne igrače (14 puta) ili bi bio zamenjen (osam puta). Samo u šest navrata je odigrao celu utakmicu za prvi tim crveno-belih. Ipak, skautima ozbiljnih klubova nije promakao ogroman potencijal mladog reprezentativca Srbije i ekspresno su reagovali iz predostrožnosti da mu se cena ne multiplicira jer ga uskoro očekuje i takmičenje na EP za mlade reprezentacije u Italiji. 

Izvor: Mozzart Sport


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *