Jevtović spreman za revanš, Pankov mora još da pauzira


Crvena zvezda će biti jača u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona za Milana Jevtovića. Krilni napadač se oporavio i biće u kombinaciji za utakmicu sa Suduvom u Beogradu, a to nije slučaj sa Radovanom Pankovim. Novajlija iz niškog Radničkog će preskočiti i meč sa Suduvom kako bi bio u potpunosti zdrav. Nema razloga da se rizikuje pogoršanje stanja.

Jevtović je povredio primicač na poslednjoj proveri u Austriji, protiv Blau vajsa. Odmah je bilo jasno da nije reč o ozbiljnijem problemu, ali postojala je potreba za mirovanjem. Minulih dana je počeo da trenira individualno, a danas će se priključiti grupi. Pregled magnetnom rezonancom nije locirao rupturu i nema smetnji da radi punim intenzitetom.

Očekuje se da trener Milojević proveri Jevtovića sutra u prijateljskoj utakmici sa Zvezdarom, od pokazanog nivoa spremnosti posle mini opravka zavisiće i hoće li ga uvrstiti među kandidate za meč.

Jevtović je tokom pripremnog perioda najavio da će u ovoj sezoni imati daleko važniju ulogu nego u prethodnoj, kad je odigrao daleko manje mečeva nego što se očekivalo. Na desnom krilu prednost ima Ben, ali kad on ne bude bio na terenu prva izmena će biti nekadašnji istaknuti fudbaler Rozenborga.

Imao je ovog leta Jevtović konkretne ponude grčkog Arisa i austrijskog LASK-a, posebno su agilni bili čelnici solunskog kluba da ga angažuju na jednogodišnju pozajmicu, ali je šef stručnog štaba Vladan Milojević spustio rampu za odlazak.

U minuloj sezoni Jevtović odigrao za Crvenu zvezdu 13 utakmica i postigao četiri gola, proletos se našao u kombinaciji tek za poslednja tri meča, iskoristio je tada šansu na dobar način i najavio preporod u crveno-belom dresu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *