Grčki mediji: Pedro Peres Konde je novi Zvezdin špic


Kako prenose grčki mediji, uprava crveno-belih postigla je dogovor u vezi transfera centarfora PAS Janjine – Pedra Peresa Konde i tako rešila pitanje deficitarne pozicije napadača posle nekoliko nedelja potrage za pravim rešenjem.

U pitanju je tridesetogodišnji Španac, a šampion Srbije će za njegovu slobodu platiti 600.000 evra, iako je primarni zahtev grčkog superligaša iznosio 200.000 više.
Iako je jedan deo navijača Zvezde skeptičan jer se radi o napadaču koji je ušao u četvrtu deceniju životu, dobra vest jeste da trener Vladan Milojević veoma dobro pozaje kvalitete Konde iz vremena dok je radio u Grčkoj.
Konde je rođen u Viljafranci, a sve do pre dve godine nastupao je uglavnom za niželigaše u domovini – Kordobu, u kojoj je ponikao, Haen, Posoblanko, Granadu B, Alkojano, Melilju i Meridu, a jednu sezonu proveo je i u trećem timu madridskog Atletika.

Partijama u Meridi, gde je na 37 nastupa u 17 navrata bio strelac, skrenuo je pažnju Janine na sebe, da bi se čelnicima kluba odužio sa 34 pogotka na 61 meču u dve sezone.

Dolazak jednog od najboljih napadača grčke lige, prema oceni medija prošle sezone, mogao bi samo dodatno da ubrza odlazak Milana Pavkova u Valjadolid u milionskom transferu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *