Gospodin Milan Tomić i duh Jasmina Repeše


Nije na nama sa ovog portala da glumimo drvenog advokata, mi se bavimo samo Crvenom zvezdom, te su nam priče i dešavanja iz protivničkih tabora irelevantna stvar, ali posle sinoćnje konferencije za medije nakon prvog duela plejof finalne serije u Pioniru, ostao nam je gorak ukus u ustima.

Preplaćeni trener suparničke ekipe ušao je sinoć na konfernciju kao poslednji kabadahija. U stilu svog delimičnog zemljaka Jasmina Repeše, razloge za sinoćni poraz našao je u nekakvoj sudijskoj zaveri i što je još simptomatičnije – u nekakvoj ličnoj ugroženosti i pljuvanju sa tribina od strane navijača KK Crvena zvezda.

Inače, poznato je da na mečevima kluba koji on trenira, navijači istog tog kluba prema suparnicima pokazuju veliku dozu poštovanja, pevaju im umilne i bogojažljive pesme, posebno je interesantna pesma koja se odnosi na ženu predsednika KK Crvena zvezda i majku našeg plejmejkera, protivnički igrači i stručni štab se posipaju svilom i kadifom (to su najbolje, samo u poslednje vreme, na svojoj koži osetili Andrija Stipanović (Cedevita), Nedbojša Ilić, Milan Tomić ili predsednik KK FMP).

“Pustite nas da igramo košarku” reče čovek i ostade živ ! Ako je ono košarka koju dotični trener propagira i potencira (hrkljuš/sikirica), onda od te priče nema ništa, ali to je problem nekog drugog, a ne naš.

Ono što je nama posebno zasmetalo, to je odnos koji je dotični imao prema našim kolegama. Poštovanja i respekta nigde, naročito prema čoveku koji i otac može da mu bude, brecanje i spočitavanje zbog postavljenog pitanja – neka mu služi na čast.

A Vi drage kolege – ćutite. Ta tišina ubija Vašu profesiju. Mi iz Samo Crvena zveda od ovoga ne živimo, mi Zvezdu volimo, ali niko od Vas, koji krvavo zarađuje svoj hleb na ovaj način, ne bi trebalo da dozvoli da ovakve stvari prođu bez reakcije.

S druge strane, naš trener, Milan Tomić, ponašao se onako kako i dolikuje finalu. Pobeda, idemo dalje, bilo je grešaka – ispravićemo.

I na naše insistiranje da prokomentariše izjave italijansko-hrvatskog “stručnjaka” koji su bili u stilu gore pomenutog Repeše, dobili smo sasvim pristojan odgovor – “Ako imaju primedbe – njihov problem”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *