Gajić : Da se radujem titulama i Ligi šampiona


Novi desni bek Crvene zvezde Milan Gajić pridružio se ekipi na pripremama u Turskoj, odradio prve treninge sa ekipom i izneo prve utiske.

Zvezdin novajlija nije krio radost što će u budućnosti braniti boje šampiona Srbije.

– Presrećan sam što sam u Zvezdi jer, kako je sportski direktor Mrkela rekao, dugo su trajali pregovori. Nijednog trenutka se nisam dvoumio i veliko mi je zadovoljstvo što sada nosim crveno beli dres. Ostvarilo se ono o čemu sam dugo maštao. Imam samo reči hvale, saigrači i stručni štab su me dočekali na maestralan način. Na meni je da se na što bolji način uklopim, da doprinesem ekipi. Nadam se da će ovo biti lepa i dugačka saradnja – rekao je Gajić.

Objasnio je i šta je prevagnulo da dođe u naš klub.

– Novac mi nije prioritet, verujem da će svaki igrač koji vredi vremenom zaraditi novac koji zaslužuje. U ovom trenutku je želja da nosim crveno-beli dres odnela prevagu, iako ne mogu da kažem da mi Crvena zvezda nije ponudila odličan ugovor. Prezadovoljan sam, želim dugo da nosim Zvezdin dres i da se sa navijačima radujem titulama i Ligi šampiona. Bilo je kontakata drugih klubova sa mojim agentima, ali nije bilo dileme kod mene, zvezdaš sam od malena.

Jaka konkurencija je u Crvenoj zvezdi uvek prisutna.

– U svakom timu ima konkurencije. Dokle god je ona zdrava to odgovara svakom igraču, a ovo što vidim u Crvenoj zvezdi je zaista odlično. Na stručnom štabu je da odluči ko će igrati, a na meni je da radim, trudim se i čekam svoju šansu. Ne sumnjam da ću je iskoristiti. Sezona je izuzetno duga, posebno kada se igra Liga šampiona. Ima mnogo utakmica, a samim tim i prostora za sve nas. Svi smo polivalentni igrači koji mogu da pokriju više pozicija. Lično sam se kao igrač profilisao na poziciji desnog beka, u Bordou sam igrao i kao levi bek, a u mlađim kategorijama sam bio i u veznom redu.

Igranje u inostranstvu Gajiću je donelo potrebno iskustvao.

– Možemo to nazvati i pehom, da su se u Bordou na svakih šest meseci menjali treneri. Trudio sam se da od svakog izvučem korisne savete i primenim ih. Imao sam i problema sa povredama, ali sve to ostavljam iza sebe. U inostranstvu sam sazreo, iako nisam odigrao broj utakmica koji sam želeo, ali bilo je dovoljno da steknem iskustvo. Dolazim kao formiran igrač sa profesionalizmom na maksimalnom nivou i želim da ga prenesem ovde. Verujem da će mi to pomoći da iznesem teret koji sa sobom nosi crveno-beli dres.

Boje Bordoa sa Gajićem branio je i nekadašnji štoper Crvene zvezde Vukašin Jovanović.

– Od prvog trenutka kada je čuo da postoji interesovanje Crvene zvezde, Vukašin me je ubeđivao da pređem, rekao mi je da se neću pokajati. On se nada da će jednog dana ponovo obući crveno-beli dres. Voleo bih da budemo saigrači i u Zvezdi.

Dobre igre u dresu Crvene zvezde mogu Gajiću da donesu i poziv nacionalnog tima.

– U perspektivi vidim sebe kao člana reprezentacije Srbije, bilo bi suludo da kažem da ne bih to želeo. Svaki fudbaler teži da brani boje svoje zemlje. Uz dobre igre i konstantnost verujem da mogu da dođem do tog nivoa. I dalje sam mlad igrač, ima dosta prostora za rad. Ne bih da se nešto desi preko noći, želim da radim temeljno i naporno. Stručni štab i ceo tim mogu da mi pomognu u tome i to je jedan od razloga zašto sam danas ovde. Kao navijač mladi desni bek pratio je utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona.
– Redovno pratim sve mečeve, i u Superligi i u Evropi. Prevashodno je cilj svih nas da i u narednoj sezoni igramo najjače evropsko klupsko takmičenje. Imamo veliki broj igrača, dosta njih koji mogu na svim poljima odlično da igraju. Uz dobar rad i malo sreće u žrebu Liga šampiona je dostižna. Videli smo i ove godine da Zvezda može da se nosi sa svim timovima, verujem da će tako biti i u budućnosti – poručio je Gajić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *