FK Crvena zvezda : Odlasci u najavi – Jovičić, Rodić…


Uprava Crvene zvezde je ekspresno reagovala kada su u pitanju pojačanja, stigli su štoper Nemanja Milunović, vezista Miloš Vulić, napadač Dejan Vidić, a Slovak Erik Jirka koji je još letos potpisan najverovatnije će posle prozivke biti prosleđen u Zemun, baš kao i pomenuti Vidić, koji je stigao iz ekipe Zlatibora.

Od standardnih prvotimaca otišao je pouzdani vezista Nenad Krstičić (AEK), kao i Nemanja Milić (BATE), koji tokom jeseni nije imao značajnu ulogu u timu, u poređenju sa minutažom u prethodnoj sezoni ili na samom početku tekuće.

Znate već da se ovih dana najviše govori o sve izvesnijem transferu najstandardnijeg Zvezdinog prvotimca iz prvog dela sezone, štopera Miloša Degeneka, za koga je Al Hilal spreman da izdvoji milione evra, kao i kapitena Vujadina Savića, oko koga doduše postoji zatišje u vezi sa interesovanjem turskog Trabzona.

Šta danas ima novo?

Sudeći prema saznanjima ”Žurnala”, izgleda da je u Zvezdi na pomolu serija odlazaka, što je s jedne strane i očekivano imajući u vidu još uvek preveliki igrački kadar za ono što Zvezdu čeka tokom proleća, ali možda su neka imena o kojima se spekuliše iznenađujuća.

Naime, pomenuti izvor navodi da bi Zvezda ove zime, tačnije do kraja meseca mogla da ostane i bez dvojice svojih reprezentativaca, veziste Branka Jovičića i levog beka Milana Rodića.

Obzirom da je Krstičić već otišao, možda bi i rastanak sa Jovičićem bio malo iznenađenje, s obzirom da su njih dvojica uglavnom igrali u tandemu na sredini terena.

Kada je u pitanju Rodić, za njega već postoji ”projektovana” zamena – talentovani Aleksa Terzić, koji bi na proleće trebalo da dobije pravu priliku u prvom timu.

Istovremeno, možda je iznenađenje i što napadač Nikola Stojiljković još uvek nije prešao u Majorku, koja je i dalje uporna da ga angažuje. Stojiljković jesenas nije uspeo da dođe do punog izražaja, očekivalo se više, ali i povreda ga je omela, kao i velika konkurencija u napdačkim redovima.

Na proleće će najverovatnije i mladi Dejan Joveljić imati znatno veću minutažu, pa uz Boaćija i Pavkova, Stojiljković teško može da očekuje nešto više u odnosu na jesenas.

Verovalo se, takođe, da će i Brazilac Kafu biti jedan od prvih koji će napustiti ”Marakanu” ove zime, sada se to gotovo i ne pominje, pa bi možda mogao da dobije novu šansu kod trenera Milojevića.

Prozivka je sutra, verovatno će tada biti i  razjašnjene neke dileme.