Faje : Tu sam za sve što je timu potrebno


Muhamed Faje sa dabl-dabl učinkom obeležio je pobedu protiv Andore i još jednom pokazao koliko je važan za Zvezdu.

Dve trojke na otvaranju meča, tri plus jedan kada se lomilo, pa zatim i dva skoka u jednom napadu, energija, agresivnost i sve ono što je bilo potrebno Crvenoj zvezdi da slomi žilavu Andoru doneo je Muhamed Faje.

Iskusni Senegalac, bivši student Džordžije koji je evropsku karijeru gradio najviše u Grčkoj, tako je još jednom pokazao da bi mogao da bude najprijatnije iznenađenje ABA lige, ali i Evrokupa.

A, upravo ta priča ga je pratila pošto je u 33. godini potpisao za najveći klub u svojoj karijeri.

ABA Super kup je završio sa MVP priznanjem u rukama, a poverenje Tomića opravdava iz meča u meč. Tako na njegov račun ide i maksimalan učinak crveno-belih od početka sezone, ali i u pripremnom periodu.

Koliko Faje može osetila je i Andora. U trećoj pobedi Zvezde iz isto toliko mečeva, iskusni krilni centar je imao dabl-dabl učinak od 18 poena i 11 skokova. Na to je dodao i dve asistencije, dok je ukrao tri lopte. Sakupio je 28 indeksnih poena, bio najkorisniji igrač utakmice i posle prvog dana trećeg kola prvi je na MVP listi Evrokupa.

I kada je upitan da nešto više kaže o svojim brojkama, Faje je bio veoma kratak.

– Došao sam da se borim, da pomognem saigračima i timu i da zajedno ostvarimo što bolji rezultat. To i radim.

Ni potenciranje 11 uhvaćenih lopti, od čega četiri pod košem rivala, nije pomoglo da krilni centar Zvezde kaže nešto više o svom izdanju.

– Tu sam za sve što je timu potrebno. Ako su to bili skokovi, drago mi je da sam pomogao – zaključio je Faje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *