EL turnir “Marko Ivković” za juniore, od 22. do 24. februara u FMP Areni


Evroligin turnir za juniore “Marko Ivković” 2019.godine otvaraju ekipe Crvene zvezde mts i Olimpijakosa u petak od 10 časova. Za mesto na završnom turniru u Vitoriji bore se : Venecija, Olimpijakos, Cedevita, Fenerbahče, Mega, Olimpija, Sparsi i domaćin Crvena zvezda. Svi mečevi u “FMP Areni”.

Crvena zvezda i grad Beograd i Republika Srbija već dugi niz godina organizuju Evroligin Next Generation turnir „Marko Ivković” za juniore igrače do 18 godina. Ovaj  turnir koji se svake godine organizuje krajem februara je i od strane Evrolige ocenjen najvišim ocenama.
Ove godine za jedno mesto na finalnom turniru boriće se 8 timova podeljenih u dve grupe.
U grupi A takmičiće se ekipe Cedevite, Venecije, Olimpijakosa i domaćina turnira Crvene zvezde.
U grupi B nalaze se ekipe Sparsa, Fenerbahčea, Olimpije i ekipe Mege.
Utakmice će se igrati od petka do nedelje u dvorani u Železniku, a turnir otvaraju ekipe Olimpijakosa i Crvene zvezde. 
Crvena zvezda kao bivši prvak Evrope i dvostruki finalista (Madrid i Berlin) ima niz od 39 uzastopnih pobeda i 8 uzastopnih osvojenih kvalifikacionih turnira koji su organizovani u Beogradu. I ove godine crveno-beli ulaze u takmičenje sa najvišim ambicijama, kao i ceo klub koji želi ponovo da bez greške organizuje ovaj turnir i ponovo se pokaže kao besprekoran domaćin.
Sve ekipe smeštene su u hotelu Kraun Plaza, a sve utakmice biće kao i prethodne dve sezone biti pokrivene i prenosima, što kroz TV prenose, kao i kroz ostale platforme i društvene mreže, po čemu je beogradski turnir jedinstven među ostalim kvalifikacionim turnirima u Evropi. 
Ove godine klubovi koji stižu u Beograd imaju dosta iskustva što se tiče nastupa na ovim turnirima, uz nekolicinu momaka od kojih se mnogo očekuje i u seniorskoj košarci…
Ekipa Cedveite vraća se u takmičenje nakon prošlosezonske pauze, ovo će im biti 8.nastup u kvalifikacijama, poslednji put 2017.godine bili su peti u španskom Hospitaletu.Ekipa Olimpijakosa najveći uspeh ostvarila je prošle godine kada je bila 4. na turniru u Minhenu. Ekipa Venecije po četvrti put će učestvovati na kvalifikacinom turniru, prošle sezone italijanski tim je bio šesti u Beogradu.
U Grupi B uz ekipu Olimpije, najveći staž učestvovanja na ovim turnirima ima ekipa Fenerbahčea koja će po deveti uzastopni put igrati ovo takmičenje. Finalista iz 2012.godine dolazi u Beograd sa velikim ambicijama, a najvećeg rivala u grupi imaće u ekipi Mege koja je pre dve godine igrala finale turnira u Istanbulu, dok je prošle završila takmičenje kao trećeplasirana. Olimpija će se po 12.put boriti za učešće na završnom turniru. Na svom poslednjem učešću 2017.godine u španskom Hospitaletu slovenački klub je bio sedmi. U znaku broja 7 je i ekipa „Sparsa” koja će po sedmi put učestvovati na ovom turniru, a prošle sezone ekipa koja je 2016.godine igrala finale protiv Crvene zvezde bila je sedma.
Kompletna satnica odigravanja utakmica:
Petak 
Crvena zvezda mts – Olimpijakos 10.00hCedevita – Venecija 12.00hFenerbahče – Spars 14.00hMega – Olimpija 16.00hCrvena zvezda – Venecija 18.00hOlimpijakos – Cedevita 20.00h
SubotaMega – Fenerbahče 10.00hOlimpija – Spars 12.00hOlimpijakos – Venecija 14.00hCrvena zvezda mts – Cedevita 16.00hSpars – Mega 18.00hFenerbahče – Olimpija Petrol 20.00h
Utakmice za plasman od 3-8.mesta igraju se u nedelju od 10 časova, kao I standardna takmičenja u zakucavanju i šutiranju trojki.Finale je na programu u nedelju od 19 časova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *