Ebisilio: Tim mi je na prvom mestu


Lorenco Ebisilio istakao je da će dati sve od sebe kako bi nadmašio prošlogodišnji rezultat kada su golovi u pitanju (10) i time pomogao ekipi da ostvari svoje ciljeve, budući da mu je tim važniji od bilo kog ličnog dostignuća.

540-ebisilio-436_5b5985bb226c9.jpg

Posle velikih pobeda i dobrih rezultata, odlična atmosfera se prenosi i na trening.

— Uvek je bolji osećaj kada na trening dođeš posle pobede, posebno kada je ubedljiva kao protiv Suduve. Međutim, svaki novi dan donosi nova iskušenja, ali cilj uvek ostaje isti. Za nas je to plasman u Ligu šampiona. Ne žele to samo navijači, treneri ili bilo ko drugi, već i sam zahtevam mnogo od sebe. Iskreno, nisam još uvek u potpunosti spreman i nisam u svojoj najboljoj formi, ali idemo korak po korak, radimo naporno svakog dana kako bismo dostigli nivo koji želimo i koji stručni štab od nas zahteva — kaže Lorenco Ebisilio.

Momak koji je rođen nekoliko meseci posle najvećeg uspeha našeg kluba, ujedno i najvećeg na ovim prostorima, pokazao je šta od njega možemo da očekujemo u nastavku sezone.

— Odlično je kada osetiš da te navijači vole i podržavaju, to ti daje dodatnu snagu da radiš i pružaš više, kako bi ih usrećio. Ponekad vežbam šut na treningu, mislim da svi znaju da je to jedan od mojih najvećih kvaliteta. Imao sam nekoliko šansi na samom početku utakmice protiv Suduve, a onda je došao i taj šut i gol. Uživam u postizanju golova i nadam se da ću nastaviti tako. Nema šta, treba stalno da pokušavate, jer ako ne šutirate – nećete dati gol — kaže Holanđanin uz osmeh.

Ebislio je dva puta do sada učestvovao u najprestižnijem klupskom takmičenju u Evropi. Prvi put sa Ajaksom u sezoni 2010/11, a drugi prošle sezone kada je nastupao za APOEL.

— To je najlepši osećaj koji kao fudbaler možeš da imaš, živiš za takve trenutke. Bilo bi fenomenalno ako bismo ove godine uspeli da dostignemo to takmičenje. Ne samo zbog nas igrača, već i zbog navijača. To bi nas podsetilo na čuvenu 1991. godinu i sigurno bismo dostojno predstavili crveno-bele boje. Imamo izuzetno kvalitetan tim, oseti se to kada igraš sa igračima koji imaju taj nivo samopouzdanja, vere u sebe i tim. Imamo međusobno poverenje, to mogu da zaključim iako sam odigrao tek nekoliko utakmica. Recimo, Nemanja Radonjić donosi mnogo. Ne samo sa svojim driblinzima, već i brzinom. Kada imaš brzinu i kvalitet kao on, to je odlično za tim. Takođe, meni, kao igraču sredine terena, mnogo pomaže kada znam da imam momke iza sebe koji mi čuvaju leđa. To donosi sigurnost i neophonu slobodu u igri.

Ipak, pre nego što mislima zalutamo u Ligu šampiona, neophodno je da i u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija potvrdimo kvalitet i obezbedimo plasman u treće kolo, kako bismo se približili cilju.

— Razgovarao sam sa golmanom Votermanom koji brani za APOEL. Prijatelj me je upozorio da treba da budemo oprezni i savetovao da pokušamo da napravimo što bolji rezultat u prvoj utakmici, jer će u Litvaniji biti znatno teže, budući da su mnogo bolja ekipa kada igraju kod kuće. Znamo da će utakmica u Marijampolu biti teška, ali imamo tih 3:0 i znamo šta je neophodno da uradimo kako bismo se plasirali u treće kolo.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *