Dobrić : Timski smo podbacili


Poraz Crvene zvezde u Ulmu jedno je neprijatno iznenađenje, kao i sam način na koji je do njega došlo.

Kad se podvuče crta, utisak je da se meč igrao još dva dana, crveno-beli ne bi ozbiljnije zapretili. Nije bez razloga trener crveno belih, Milan Tomić, upozoravao na moguće iznenađenje u Nemačkoj.

Bilo je to veče kad im ništa nije polazilo za rukom, a kvalitetan, agresivan i silno motivisan rival, koji je igrao možda i najbolji meč u dosadašnjem toku sezone, to je maksimalno naplatio.

Kada je izašao iz svlačionice Ratiofarm arene, na licu Dobrića nije bilo zadovoljstva:

Pravili smo dosta grešaka, imali mnogo izgubljenih lopti, a na sve to dopustili smo Ulmu da dođe do lakih poena iz tranzicije. To nikako nismo smeli da dozvolimo. To je njihov stil igre i kad ga nametnu on im diže samopouzdanje. Krenuli smo loše i tako je ostalo do kraja.

Ni na pomen njegove odlične partije, verovatno i najbolje ove sezone, kao i isticanje odličnih brojki, pogotovo pet ukradenih lopti i isto toliko trojki, nije promenilo raspoloženje mladog beka.

To je sada manje važno. Cela ekipa je loše igrala, a to uključuje i mene, bez obzira na broj poena i ostalu statistiku. Kada se izgubi meč, kada se rivalu dozvoli 17 skokova u napadu i kada izgubimo 17 lopti, onda sve ostalo pada u vodu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *