Crveno beli još spremniji pred nastavak sezone : Lukmanov dril


Četiri prvotimca Crvene zvezde mts je zadužilo dres reprezetnacije, a ostatak tima vredno radi pod nadzorom kondicionog trenera Aleksandra Lukmana u cilju podizanja forme pred naredne izazove.

FIBA prozor prouzrokovao je gotovo dvonedeljnu pauzu koju su košarkaši Crvene zvezde mts dočekali u odličnom raspoloženju. Poslednja takmičarska utakmica pre pauze bila je ’’večiti derbi’’ gde su crveno-beli ostavili sjajan utisak i trijumfovali rezultatom 77:71.

Međutim, duži odmor nije u službi velikih rezultata i tim se vodi i stručni štab crveno-belih. Četiri reprezentativca Crvene zvezde su na odsustvu, kao i Muhamed Faje koji je od kluba dobio nekoliko slobodnih dana jer je nedavno postao otac, ali ostatak tima vredno radi pod budnim nadzorom kondicionog trenera Aleksandra Lukmana. Kako je i sam Lukman istakao, zadatak je ponovno podizanje forme igrača i akcenat je na bazičnim delovima, a cilj da takmičarski aspekt ne ispašta.

’’Pauza nas je stigla u pozitivnom raspoloženju. Neki kažu da FIBA prozori nisu poželjni, ali ja kao trener mogu da kažem da mi odgovara iz trenažnog aspekta. Forma nakon pripremnog perioda može da se održva dva, do dva i po meseca i ona posle spontano pada. Ovakav jedan prostor od dve nedelje nam omogućava da poboljšamo formu, a da pri tom ne izlazimo iz takmičarskog aspekta, odnosno da ne bude sa karakteristikama pripremnog perioda’’, istakao je kondicioni trener crveno-belih Aleksandar Lukman, a potom dodao:

’’Imamo četiri igrača koji su sa reprezentacijom i oni nastavljaju da treniraju koliko god mogu kroz takmičarske utakmice po programu koji su imali u klubovima, tako da se nadam da neće biti ’’minusa’’ zbog toga.’’- rekao je Lukman.

Kompletnu izjavu Aleksandra Lukmana, kao i sekvence sa treninga prvotimaca Crvene zvezde možete ogledati na videu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *