Četvrti dan priprema na Kipru : Relax trening


Naši fudbaleri su četvrtog dana priprema u Pafosu imali slobodno pre podne, dok je jedini današnji trening bio nešto lakšeg intenziteta.

540-trening-1701.jpg

Slobodan deo dana su crveno-beli prvotimci iskoristili za dodatni odmor i šetnju obalom uz Sredozemno more po sunčanom vremenu. Tako su punili baterije za ono što ih je čekalo popodne i u naredna dva dana kada će imati po dva treninga.

Kao i u prethodna tri navrata, nešto malo pre 17 sati šef stručnog štaba Vladan Milojević je zajedno sa izabranicima i saradnicima izašao na teren sa novim idejama koje treba sprovesti u delo. I ovaj trening je kao i jučerašnji trajao gotovo sat i po vremena, ali je bio lakšeg intenziteta.

Šampioni Srbije su posle uobičajenog zagrevanja i istezanja bili podeljeni u dve grupe, po parovima, i radili su na tehnici. Vežbe su se svodile na izlazak ispred rivala i dodavanje nogom i glavom u kratkim intervalima.

Posle toga su prešli na čuvenu ševu podeljeni u tri grupe i igra u krugu je trajala skoro pola sata. Dobar deo treninga bio je posvećen igri poseda, što je jedan od glavnih ciljeva stručnog štaba prilikom rada na Kipru. Za to vreme su i golmani uspešno odrađivali svoje vrlo zanimljive zadatke.

Što se tiče igrača, posebno se radi na vežbama koje doprinose ubrzanju igre i traženju rešenja po dubini, ne po širini. Cilj je da se lopta što pre prenosi sa jednog na drugi kraj uz poboljšanje kretanja i što manje dodira, ovaj put se vežbalo uz maksimalno dva na skraćenom prostoru.

Poslednja faza je bila rad na odbrani i napadu. Defanzivci su pod komandom Milana Kosanovića, asistenta Vladana Milojevića, vežbali rešavanje situacija prilikom centaršuteva sa boka, kako bi se poboljšalo branjenje u tom segmentu. Vežbalo se markiranje jedan na jedan, kao i čuvanje igrača i prostora u situaciji dva na jedan.

Za to vreme su ofanzivci uvežbavali završnicu. Kretalo se sa centra, vezni red je radio na kreiranju što više različitih akcija, a napadači su imali zadatak, uz provlačenje između zamišljenih rivala, da što više centaršuteva sa krila proslede u mrežu. I tresla se mreža na stadionu u Pafosu, ali su se istakli i mladi golmani Gordić i Stanković.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *