Bili Beron : Atmosfera u Pioniru je bila neverovatna


Delije su po prvi put, posle debija Alana Omića, na utakmici protiv Galatasaraja dupke napunile kop i kreirale nadaleko čuveni ambijent. A, crveno-beli im višestruko vratili. Čak je i uvek suzdržan Milan Tomić preko usana prevalio, da je njegov tim igrao savršen meč. Zvezda je mlela od početka, bila agresivna, disciplinovana, čvrsta, puna energije. I nije stala do samog kraja.

Svi koji su u utorak veče bili u hramu košarke, bilo na terenu, bilo na tribinama, želeli su sjajnu igru i veliku pobedu u čast Marka Ivkovića Jagode. Svi su dali sebe za taj cilj, a Galata se tu ništa nije pitala.

Ipak, Bili Beron je odmah posle meča već smirivao strasti i iskusno poručio:

– Sigurno da je mnogo dobar osećaj kada nekoga pobediš sa 30 razlike. Pogotovo kada se radi o kvalitetnom timu, kao što je Galatasaraj. Ali, mi ciljamo nešto mnogo veće od toga. Ne možemo da budemo srećni samo sa uspehom. I iz ovakvog meča moramo da učimo, kako bismo došli u situaciju da konstantno pružamo partije na ovom nivou. Bez obzira da li igramo kod kuće ili u gostima. Idu nove utakmice, ovo moramo da ostavimo iza sebe. Možemo da proslavimo jedno veče i da već narednog dana dođemo na trening, spremni da radimo još jače i budemo još bolji.

Bek crveno-belih je u meč ušao sa četiri trojke, bez promašaja. Na kraju imao je 16 poena, sedam skokova i pet asistencija. Bilo je to njegovo najbolje izdanje ove sezone.

– Želeli smo da reagujemo na težak poraz u Breši, a navijači su nam mnogo pomogli u tome. Prvi put sam iskusio ovu atmosferu, bilo je neverovatno. Nadam se da mogu da dolaze češće. Ovakva podrška nam je potrebna. Kada su uz nas, mislim da možemo da pobedimo bilo koga.

Pakleni ambijent očigledno je izvukao najbolje iz Berona. Delije su očigledno ostavile snažan utisak na njega.

 – Podrška mi je mnogo značila, naravno. Ali, motiv pre svega tražim u sebi. Svestan sam da tim dosta zavisi od mog učinka, zbog čega sam bio agresivan i imao veliku želju. To je nešto što me uvek pokreće. Sve radim u službi tima. Nije važno da li je to pas, koš, odbrana ili nešto četvrto.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *