ABA-U19 : Dvostruka pobeda Zvezdinih juniora, sledeći je Partizan


Dupla pobeda juniora Crvene zvezde na startu kvalifikacionog ABA -U19 turnira u Zadru.U prepodnevnim satima savladana je Budućnost VOLI rezultatom 87:52 uz 18 poena najefikasnijeg Popovića, a potom je u večernjem terminu u prepunim Jazinama pobeđen i domaćin turnira Zadar sa 81:63.

Juniorska ekipa KK Crvena zvezda mts pobedili su ekipu Budućnost VOLI 87:52  (20:16,19:8,23:14 I 25:14) na startu kvalifikacionog turnira u Zadru.

U dvorani “Jazine” najefikasniji u ekipi crveno-belih koji su lako stigli do prvih bodova, bio je Popović sa 18 poena, Tomašević je dodao 15, a dvocifren učinak imali su i Ćojbašić sa 13 I Živanović sa 11 poena.

Crveno-beli su odigrali vrlo čvrsto u odbrani, poveli su sa 7:0, a na poluvremenu su već imali velikih 39:24 nošeni odličnom igrom Popovića I Tomaševića.

I u drugom delu viđeno je mnoštvo odličnih poteza, nivo igre u odbrani kod crveno-belih nije padao, iako je trener Bojan Đerić i čestim izmenama pokušavao da rasporedi minutažu, i odmori igrače za važan duel sa Zadrom.

Crveno-beli su kontrolisali ritam, i samo uvećavali vođstvo, koje je u drugom poluvremenu raslo i do 30+ poena.

Na kraju, ubedljiva i sigurna pobeda Crvene zvezde mts na turniru, koji je otvoren pobedom domaćina Zadra nad ekipom Partizana 82:76.

KK Crvena zvezda mts:  Karapandžić 10, Pavićević 4 + 7sk, Dobrašinović 2, Popović 18, Manojlović 5,Radosavljević 4, Vasić 3, Mašić, Dimitrijević 2, Tomašević 15,Živanović 11.

U večernjem terminu crveno beli su savladali i domaćina turnira Zadar 81:63. Ponovo najefikasniji Popović i Tomašević sa po 17 poena.


Juniori Crvene zvezda mts napravili su veliki korak ka osnovnom cilju i plasmanu na zavšni turnir ABA lige pošto su sinoć u ispunjenoj dvorani “Jazine” pobedili domaćina turnira ekipu Zadra 81:63 (18:19,21:13,25:17, 17:14).

Najefikasniji u ekipi crveno-belih koji su stigli do druge pobede, bili su ponovo Popović sa 17 poena i 5 skokova iTomašević koji je imao identičan učinak u napadu.

Ponovo je ekipa Crvene zvezde mts po sličom receptu kao u duelu sa ekipom Budućnosti “prelomila” ovu utakmicu čvrstom odbranom I postepenim građenjem prednosti tokom druge I treće četvrtine.

Nakon prve deonice domaći tim je nošen neuobičajeno snažnom podrškom sa tribina, koja je u nekoliko navrata i prelazila granice sportskog (nesportsko skandiranje I paljenje baklji) je vodio, ali je presudio kvalitet crveno-belih I rotacija u kojoj je trener Bojan Đerić “držao” visok ritam, posebno u odbrani.

Već na poluvremenu bilo je 39:31, a prednosti je rasla i iznad 20 poena u trećoj deonici.

Velika prednost je crveno-belim omogućila da mirno privedu utakmicu kraju, i dođu do važnih bodova u prvom danu u kome su odigrali dve utakmice i uradili veliki posao.


KK Crvena zvezda mts: Karapandžić 8, Pavićević11 + 6sk, Dobrašinović, Popović 17, Manojlović 3, Radosavljević, Vasić 8, Mašić 4, Dimitrijević, Tomašević 17, Ćojbašić 3, Živanović 10+6 ukr.

U trećoj utakmici na turniru, crveno-beli će se sastati sa ekipom Partizana NIS, koja je na otvaranju turnira poražena od Zadra 82:76. Taj meč je na programu u petak od 18 časova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *